Powell'ın konuşması öncesi dolar yatay seyrini koruyor

Powell'ın konuşması öncesi dolar yatay seyrini koruyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın sunumu öncesinde ABD doları büyük ölçüde yatay bir seyir izliyor.

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ndeki sunumu öncesinde ABD doları önde gelen para birimleri karşısında büyük ölçüde yatay seyir izliyor.

Piyasalar Powell'ın faiz indirimleri konusunda mesajlar vermesi beklenen sunumunun yanı sıra ECB'nin yarın vereceği faiz kararını ve Cuma günü açıklanacak  ABD istihdam verilerini bekliyorlar ve yatırımcılar bu veriler öncesinde büyük pozisyonlar almaktan kaçınıyorlar.
Cuma günü açıklanacak olan Şubat ayı ABD istihdam raporu, yukarı yönlü bir sürpriz yapması halinde piyasaları sarsma potansiyeli ile faiz görünümü için bir test niteliği taşıyor.

Commonwealth Bank of Australia'da döviz stratejisti olan Carol Kong, Fed başkanının Ocak ayındaki güçlü çekirdek enflasyonun merkez bankasının görünümünü önemli ölçüde değiştirmediği yönündeki yorumlarını da tekrarlayabileceğini söyledi.
Kong, "Bu mesajın yinelenmesinin, FOMC'nin faiz indirimi döngüsünün Haziran ayında başlamasına yönelik mevcut piyasa fiyatlamasını değiştirmesi olası değildir ve bu nedenle USD üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olmalıdır." dedi.
CME FedWatcha göre piyasalar Haziran ayında faiz indirimi ihtimalini yaklaşık %60 olarak fiyatladı.
Dolar Endekbi 103,808 civarında yatay seyir izliyor
Saxo'nun döviz stratejisi başkanı Charu Chanana, Euro bölgesi enflasyonunun geçen ay beklenenden daha az düştüğü göz önüne alındığında ECB'nin net bir güvercin mesaj göndermesini beklemediğini söyledi.
Chanama, "Yine de, enflasyon verilerinin aşağı yönlü revize edilmesi muhtemel ve bu durum EUR için bazı aşağı yönlü riskler oluşturuyor, ancak ekonominin istikrara kavuştuğu göz önüne alındığında düşüşlerde alım olarak kalmaya devam edecek." dedi.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler