Reddit'in halka arz büyüklüğü belli oldu

Reddit'in halka arz büyüklüğü belli oldu

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Reddit'in halka arzının büyüklüğünün 748 milyon dolar olması bekleniyor.

A+A-

Konuya yakın kaynrakların Bloomberg News'a verdileri bilgilere göre Reddit Inc. ve yatırımcıları, halka arzdan 748 milyon dolara kadar para toplamaya çalışıyorlar.

Sosyal medya platformu ve mevcut hissedarlarından bazılarının 22 milyon hisseyi 31 ila 34 dolar arasında bir fiyattan satmayı planladığını söyleyen kaynaklar, şirketin halka arzda 1 Ocak'tan önce hesap açan kullanıcılar ve moderatörler tarafından satın alınmak üzere yaklaşık 1,76 milyon hisse ayırdığını da söylediler.

Reddit'in Şubat ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı başvuruya göre, bu hisseler bir kilitleme dönemine tabi olmayacak, yani sahipleri bunları borsada işlem görmeye başladıkları gün satabilecekler.

Reddit'in halka arzı, Microsoft Corp. destekli veri güvenliği start up'ı Rubrik Inc. ve sağlık hizmetleri ödeme şirketi Waystar Technologies Inc. gibi halka arz adayları tarafından yakından izlenecek.

2005 yılında kurulan Reddit, Şubat ayında yaptığı başvuruya göre dördüncü çeyrekte ortalama 73,1 milyon günlük aktif tekil ziyaretçi sayısına ulaştı. Şirket, 2023 yılında 804 milyon dolar gelirle 91 milyon dolar net zarar bildirirken, bir önceki yıl 667 milyon dolar gelirle yaklaşık 159 milyon dolar net zarar bildirdi.

İlgili Haberler