Rusyaโda OTP Bank, Alfa Bank ve HKF Bank mรผลterisi olan yaklaลฤฑk 900 bin kiลinin kiลisel bilgileri internete sฤฑzdฤฑ. Kommersant gazetesinin haberine gรถre veri sฤฑzฤฑntฤฑlarฤฑ mayฤฑs ayฤฑ sonunda gerรงekleลti.
Sฤฑzฤฑntฤฑnฤฑn ardฤฑndan mรผลterilerin isim, telefon numaralarฤฑ, kimlik ve nerede รงalฤฑลtฤฑklarฤฑna dair bilgilerin yanฤฑ sฤฑra ev adresi bilgileri eriลime aรงฤฑldฤฑ.
Veri tabanlarฤฑndaki bilgiler birkaรง yฤฑl รถnce toplandฤฑ, ancak bilgiler hรขlรข gรผncel durumda. Uzmanlar bilgileri sฤฑzan kiลilerin spam veya dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk faaliyetleri ile karลฤฑlaลabileceฤini belirtti.
FSB VE RUSYA ฤฐรฤฐลLERฤฐ BAKANLIฤI รALIลANLARININ BฤฐLGฤฐLERฤฐ VAR
Gazetenin ulaลtฤฑฤฤฑ 24 bin 400 kiลilik veri tabanlarฤฑndan birinde รถzellikle Rusyaโnฤฑn Kuzeybatฤฑ Federal Bรถlgesiโnden kiลilerin bilgilerinin toplandฤฑฤฤฑ gรถrรผldรผ. ฤฐลyeri bilgileri doฤrultusunda veri tabanฤฑnda ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑโndan 500 kiลi ve Rusya Federal Gรผvenlik Servisiโnden (FSB) 40 kiลinin bilgileri olduฤu รถฤrenildi.
ฤฐkinci veri tabanฤฑnda ise Rusyaโnฤฑn dรถrt bir yanฤฑndan 800 bin kiลinin verileri yer aldฤฑ. Bu veri tabanฤฑndaki bilgilerinin en son gรผncellik tarihi 2013.
OTP Bank konuyla ilgili bir sฤฑzฤฑntฤฑ tespit etmedikleri ve sฤฑzฤฑntฤฑyฤฑ รถnlemek iรงin tedbir aldฤฑklarฤฑ aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ. Diฤer iki banka ise bu bilgilerin doฤru olup olmadฤฑฤฤฑnฤฑ araลtฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ duyurdu.







