Rusya'ya ihracat tamamen yasaklanabilir

Rusya'ya ihracat tamamen yasaklanabilir

G7 ülkeleri şimdiye kadar ki yaptırımlara ek olarak Rusya'ya ihracatı tamamen durdurmayı hedefleyen bir dizi ek önlemi tartışıyor

A+A-

G7 ülkeleri, Rusya'ya gerçekleştirilecek ihracatı neredeyse tamamıyla yasaklamayı değerlendiriyor.

Bloomberg haber ajansının Perşembe günkü haberinde de Amerika Birleşik Devletleri ve Ukrayna'nın müttefiklerinin "Rusya'ya gerçekleştirilecek ihracatın büyük kısmının tamamen yasaklanması" düşüncesini taşıdığını bildiriyordu. Haberde, G7 ülkelerinden temsilcilerin, önümüzdeki ay Japonya'da gerçekleştirilecek zirve toplantısından önce bu konuyu ele aldıkları ifade ediliyordu.

Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Bloomberg'in haberine ilişkin soruya verdiği cevapta, hükümetin durumdan haberdar olduğunu, ancak G7 ülkeleri ve düşünce birliği içinde olan ülkeler arasında Rusya'ya yönelik olası yeni yaptırımlar konusundaki görüşmeler hakkında açıklama yapmaktan kaçındığını belirtti.

Matsuno, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Rusya'nın saldırgan tutumunu en kısa sürede bitirebilmek adına önemli olan, G7'nin Rusya'ya karşı sert yaptırımlar ve Ukrayna'ya güçlü destek sağlamak adına birlik içinde hareket etmesidir" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
İlgili Haberler