Samsung, Galaxy S24 ile uydu bağlantısı özelliği getirecek

Samsung, Galaxy S24 ile uydu bağlantısı özelliği getirecek

Samsung, Galaxy S24'e acil servisler için uydu bağlantısı özelliği getireceğini doğruladı

A+A-

SamMobile'ın haberine göre Samsung'un System LSI bölümü CEO'su Park Yong, şirketin önümüzdeki yılın başlarından itibaren amiral gemisi telefonlarında 'acil servisler için uydu bağlantısı' sunmaya başlayacağını doğruladı.

Samsung birkaç ay önce akıllı telefonlar için iki yönlü uydu bağlantısını mümkün kılacak bir teknoloji geliştirdiğini açıklamıştı. Raporda, Samsung'un bu teknolojiyi Galaxy S24 serisinde kullanmasının mümkün olduğu belirtildi.

Ancak, bu özelliğin Galaxy S24 serisindeki tüm modellerde mevcut olup olmayacağı ya da sadece Galaxy S24 Ultra ile sınırlı kalıp kalmayacağının belirsiz olduğu belirtildi.

Bu özellik ilk olarak 2022 yılında Apple'ın (NASDAQ:AAPL) iPhone 14 serisinde ortaya çıktı ve iPhone 15'te de mevcut.

iPhone'daki Uydu Üzerinden Acil SOS özelliği kullanıcıya durumla ilgili birkaç soru soruyor ve yanıtları kullanıcının mevcut konumuyla birlikte bir aktarım merkezine gönderiyor. Bunun ardından uzmanlar kullanıcı adına acil servislerle iletişime geçiyor.

Bu özellik iPhone'da kullanılmaya başlandığından beri pek çok insanın tehlikeli durumlardan kurtarılmasına yardımcı oldu.

Ağustos ayında özellik, bir kaza sonrasında ilk müdahale ekiplerini uyararak ağır yaralanan bir sürücüye yardımcı oldu.

Kaza 5 Ağustos'ta Ontario'daki Grey Highlands'de, Highway 10'un güneybatısındaki 130 numaralı yolda meydana geldi.

Sürücü Hannah Ralph'ın iPhone'u hem acil müdahale ekipleriyle hem de arkadaşı Grace Workman-Porecki de dahil olmak üzere acil durum irtibat kişileriyle iletişime geçti.

İlgili Haberler