Sansür yasası görüşmeleri Ekim ayına ertelendi

Sansür yasası görüşmeleri Ekim ayına ertelendi

Sosyal medya ile internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren ve ‘dezenformasyon düzenlemesi’ olarak adlandırılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için görüşmeler sonbahara kaldı.

A+A-

AKP ve MHP'nin 26 Mayıs'ta Meclis'e getirdiği ve ‘sansür yasası' olarak nitelenen kanun teklifinin geri çekilmesi için tepkiler sürüyor.

Geçtiğimiz hafta CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yaptığı açıklamada “Girişimlerimiz sonucu, üzerinde parti gruplarının daha fazla müzakere edilebilmesi için bu hafta ertelenmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu hafta yeniden gündeme alınması planlanan yasa teklifi, yeni yasama dönemine ertelendi. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Dezenformasyon yasa teklifi, yeni yasama döneminde görüşülmeye başlanacak. 1 Temmuz itibariyle TBMM tatile giriyor ” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya yasa teklifi ile; sahte isim ve hesaplarla yasa dışı içerik oluşturup paylaşma, farklı siyasi düşüncedeki kişilere, herhangi bir alanda rakip olarak gördüklerine, farklı dinlere veya milletlere yönelik küfür, iftira veya hakaret etmek, karalamak ya da itibarsızlaştırmak, nefret ve ayrımcılığa zemin oluşturmayı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İlgili Haberler