Sasa balonu söndü, borsada sıralama değişti

Sasa balonu söndü, borsada sıralama değişti

Borsada endeks değer kazandıkça en değerli şirketler sıralaması da değişiyor.

A+A-

BORSATEK.COM / Borsa İstanbul tarihinin çok farklı dönemlerinden birinin içinden geçiyor. Gösterge endeks yani BIST 100, 22 Temmuz 2023'ten sonraki 25 işlem gününün 20'sinde tarihinin en yüksek seviyesinden kapanış yaptı. Endeksin bugün son işlem günü olan Temmuz ayındaki kazancı yüzde 25.31, yılbaşından bu yana kazanç ise yüzde 31 oldu.

Endeksteki rekor yürüyüşü her şirketin performansına aynı oranda yansımıyor. Yılın ilk yarısına durgun olan bankalar ikinci çeyrekte hızlanırken son haftaların favorisi enerji sektörü hisseleri oldu.

Borsada bu yılın başına oranla değişen bir başka şey de "En değerli şirketler sıralaması" oldu. Son yıllarda açık ara Borsa İstanbul'un en değerli şirketi olan Sasa, hem fiyatındaki gerileme hem de diğer şirketlerin fiyatlarındaki artışla bu özelliğini yitirdi. Önce Ford Otosan sonra Koç Holding ve son olarak da THY piyasa değeri açısından Sasa'yı geçti.

Kasım 2022'de 23.4 milyar dolara yükselen Sasa, 11.98 milyar dolarlık piyasa değeri ile artık listede dördüncü sırada. İlk sırada ise dünkü performansı ile Koç Holding bulunuyor.

İşte 31 Temmuz 2023 kapanış değerleri ile Borsa İstanbul'un en değerli 50 şirketi:

 

Borsanın en değerli şirketleri ikinci 25

İlgili Haberler