Sedat Peker CHP'yi de coşturdu!

Sedat Peker CHP'yi de coşturdu!

Sedat Peker'in açıklamaları sonunda siyasi partileri harekete geçirdi.

A+A-

Bir yıldan fazla bir süredir Türkiye'nin gündemini belirleyen organize suç örgütü yöneticisi Sedat Peker'in açıklamaları sonunda siyasi partileri harekete geçirdi.

Şimdiye kadar, bir çoğu belgeli önemli ciddi iddiaların hiçbirine yargı tepki vermezken, Peker'in son 1 haftadır yaptığı paylaşımlar siyasilerin dikkatini çekmeye başladı. Peker'in eski SPK Başkanı'nın inanılmaz yolsuzlukları ile ilgili iddiaları üzerine CHP, Zafer Partisi ve DEVA bu pazartesi savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Açıklamalarına Deliçavuş hesabı üzerinden devam eden Sedat Peker ise adete siyasilerle dalga geçer gibi "savcılığa gittiğinizde bunlar da olsun" notuyla bugün ikinci kez twitter üzerinden 50 bölümlük bir paylaşım daha yaptı. 

Peker'in sosyal medyadaki paylaşımlarına bu defa anında tepki veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından borsada dolandırılan yatırımcılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Borsada, içeriden bilgi alarak manipülasyon yapan ve küçük yatırımcıyı soyan çetelerin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, iktidar değişikliğinden sonra bu sistemden nemalanan herkesin ortaya çıkarılacağını söyledi. 

>> TIKLA: İşte Sedat Peker'in işaret ettiği suskun borsa şirketleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Borsada dolandırılan küçük yatırımcının uğradığı zararın telafisi meselesini açayım. Muteber borsa sermayedarlarını hariç tutarak, beni asıl ilgilendiren meseleye geliyorum. Borsada küçük yatırımcı sadece SPK’nın yolsuzluk mekanizmasıyla soyulmadı.

İçeriden bilgi alarak, manipülasyonla küçük yatırımcıyı soyan çeteler var. Bunu hisse grafiklerinden de çok net izliyorum. Örneklerini TCMB faiz kararlarında ve sosyal medyada çıkartılan bazı dedikodular sürecinde de gördüm, notlarımı aldım.

SPK ve Borsa İstanbul bu konudaki şikayetleri görmezden geliyor. Nedenini biliyoruz... Buradan kimlerin nemalandığını da iktidar değişikliğinden sonra ortaya çıkaracağız. Dolayısıyla ekonomi derken, sadece ilk 100 günlük planlar vs. ile bu ülkenin toparlanmayacağını biliyorum.

Mikropları temizleyeceğim!

Bu urları, tefecileri, simsarları, çantacıları temizlemeden; yani devlete nefes aldırmadan, milletin de nefes alamayacağını biliyorum. Devletin nefes borularına yapışmış mikropların hepsini temizleyeceğim.

Dolandırılan küçük yatırımcıların zararlarının telafisi, bu mikropların ve beslediklerinin parası ile telafi edilecek. Konunun bu boyutunu da uzun zamandır takip ediyorum, kimse merak etmesin.”

İlgili Haberler