Simkus/ECB: Faiz artırım hızı yavaşlamamalı

Simkus/ECB: Faiz artırım hızı yavaşlamamalı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Gediminas Simkus, ECB'nin faiz artırım hızını yavaşlatmaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Litvanya Merkez Bankası Başkanı Gediminas Simkus, işçi ücretlerinde büyük artışlar yapıldığını ve çekirdek enflasyon baskılarının güçlü olmaya devam ettiğini öne sürerek ECB'nin faizleri 50 baz puan artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Enerji fiyatları gerilese ve manşet enflasyon rekor seviyelerden aşağı gelse de ECB'nin Aralık ayında ortaya koyduğu faiz patikasından ayrılması için zemin bulunmadığını savunan Simkus, parasal sıkılaştırmanın yazdan önce bitemeyeceğini belirtti. 

"Çekirdek enflasyon güçlü olmaya devam ediyor ve enflasyona karşı mücadelenin sona ermediğini kanıtlıyor" diye konuşan Simkus, "Gelecek toplantılarda 50 baz puan faiz artırımlarına devam edileceğini söylemek için güçlü neden var. Benim görüşüme göre, bu 50 baz artırımlar tartışmasız bir şekilde yapılmalı" dedi.

Simkus ayrıca, bu yıl bazı ekonomistlerin öngördüğü gibi bir faiz artırımı yapılmasının çok muhtemel olmadığını da vurguladı.

İlgili Haberler