Şirketlerin Omicron aşısı yarışı hızlandı

Şirketlerin Omicron aşısı yarışı hızlandı

BioNTech, daha önce martsonunda hazır olacağını duyurduğu Omicron varyantını hedef alan aşının birkaç hafta gecikeceğini duyurdu. Moderna ise, Omicon aşısının Ağustos ayına kadar hazır olacağını açıkladı

A+A-

Pfizer ve BioNTech, COVID-19'un Omicron varyantı ile mücadele için geliştirilmekte olan aşının teslimatının birkaç hafta gecikeceğini duyurdular. BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, verilerin toplanması sürecinin beklenenden daha yavaş ilenlemesi nedeniyle Omicron aşısının tesliminin gecikeceğini belirtti.  Şahin, aşı hazır olduğunda hala bu aşıya ihtiyaç olup olmadığını değerlendireceklerini de belirtti. BioNTech daha önce yaptığı açıklamada Omicron aşısının Mart sonuna kadar hazır olmasının beklendiğini duyurmuştu.

Moderna: Omicron'a özel aşı Ağustos'a kadar hazır olabilir

Moderna CEO'su Stephane Bancel ise, COVID-19'un Omicon varyantına özel bir aşının Ağustos ayına kadar hazır olabileceğini söyledi. Bancel, Omicron için özel bir aşının mevcut aşının yeni bir dozundan daha iyi koruma sağlayıp sağlamayacağını belirlemek için klinik veri toplamaya devam ettiklerini vurguladı. Moderna CEO'su ayrıca, hem COVID-19 hem de gribe ve diğer solunum hastalıklarına karşı koruma sağlayacak bir aşının da Ağustos 2023'e kadar hazır olacağını ifade etti.


İlgili Haberler