S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones dünkü yükseliş sonrası bugün nasıl açılacak

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones dünkü yükseliş sonrası bugün nasıl açılacak

Nasdaq ve S&P 500 Vadeli İşlemleri Önemli Ekonomik Veriler ve Powell'ın İfadesi Öncesinde Yükseldi

A+A-

New York borsasında Perşembe günü, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri, gelecek ekonomik veri açıklamaları ve Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaları beklerken hafif bir yükseliş kaydetti.

Dow e-minis 34 puan veya %0,09 oranında hafif bir düşüş yaşarken, S&P 500 e-minis 1,75 puan veya %0,03 oranında yükseldi. Nasdaq 100 e-minis ise 34,75 puan veya %0,19 oranında daha belirgin bir artış gösterdi.

Federal Rezerv Başkanı, dün daha önceki açıklamalarına sadık kalarak merkez bankasının bu yıl içinde faiz indirimi yapma beklentisini tekrarlamıştı.

Powell, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'nde yaptığı önceden hazırlanmış konuşmasında, ekonominin beklentilerle uyumlu bir şekilde ilerlediğini ve enflasyonun yavaşça düşmeye devam etmesi durumunda faiz indirimlerinin muhtemelen ilerleyen aylarda değerlendirilebileceğini belirtti.

Konuşmanın ardından New York borsasında endeksler, faiz oranlarındaki dalgalanmalara duyarlı teknoloji ve çip hisselerindeki kazançlarla yükselişle kapanış yaptı.

Perşembe günü, Powell'ın iki günlük konuşma serisinin sonuncu ile tamamlayacak olması yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu ve işsizlik başvuruları verileri, ABD işgücü piyasasının sağlığı hakkında daha fazla bilgi verecek.

Güçlü bir işgücü piyasası, Fed'in Haziran ayında beklenen faiz indirimleri için zorluklar yaratabilir.

Piyasa öncesi işlemlerde, elektrikli otomobil üreticisi Tesla %0,6'lık bir düşüş kaydederken, Nvidia ve Micron Technology gibi çip hisseleri sırasıyla %1,4 ve %3,1 oranında kazanç elde etti.

Ancak iç çamaşırı üreticisi Victoria's Secret & Co, zayıf yıllık ve ilk çeyrek tahminlerinin ardından %32 oranında düşerek önemli bir kayıp yaşadı.

Ayrıca, Eli Lilly, rakibi Novo Nordisk'in deneysel ilacı amikretin için umut verici erken deneme verileri bildirmesinin ardından %1,7'lik bir düşüş yaşadı.

İlgili Haberler