S&P 500, Powell'ın konuşmasına nasıl tepki verecek?

S&P 500, Powell'ın konuşmasına nasıl tepki verecek?

S&P 500 endeksi, 8 ayın en yüksek seviyesine yaklaşarak, boğa piyasasına giriş sinyali verebilir.

A+A-

New York borsasında yatırımcılar Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın kongre ifadesini beklerken, teknoloji hisseleri kayda değer bir toparlanma göstererek endeksleri zirveye yaklaştırdı.

S&P 500 Yükselişte

FactSet'in verilerine göre, S&P 500 endeksi %0,8'e denk gelen yaklaşık 38 puanlık bir artışla 5.116'ya yükselerek seansın en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu, endeksi son 8 ayın en yüksek seviyesine yaklaştırıyor. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması da %0,6'lık bir artış yaşarken, Nasdaq Bileşik Endeksi %0,7'lik bir yükseliş gösterdi.

Teknoloji Hisseleri Toparlanıyor

Dün, "Muhteşem Yedi" olarak bilinen teknoloji devlerinin piyasa değeri 233 milyar dolar gerilemiy ve bu da borsalarda düşüşe neden olmuştu. Apple Inc., Microsoft Corp, Alphabet Inc. ve Tesla Inc. hisseleri Çarşamba günü düşük seyrederken, Nvidia Corp ve Meta Platforms ise yükseliş gösterdi.

Sektörel Hareketler

FactSet verileri, S&P 500'ün enerji sektörünün Çarşamba günü %1,3'lük güçlü bir artış kaydettiğini ve buna bilgi teknolojisi bileşenindeki %1'lik artışın eşlik ettiğini gösterdi.

Teknoloji hisselerindeki toparlanma, yatırımcıların risk iştahının geri döndüğünü ve Powell'ın konuşmasına dair iyimserlik olduğunu gösteriyor. S&P 500 endeksi, 8 ayın en yüksek seviyesine yaklaşarak, boğa piyasasına giriş sinyali verebilir.

Not: Bu haber, son dakika gelişmelerine göre güncellenebilir.

İlgili Haberler