S&P 500 tarihi bir seriye yakaladı: Peki yükseliş devam edecek mi

S&P 500 tarihi bir seriye yakaladı: Peki yükseliş devam edecek mi

S&P 500'ün tarihi verileri 5 ay süren yükselişin devamı için olumlu görünüm çiziyor

A+A-

S&P 500 endeksi, ABD ekonomisindeki enflasyon ve durgunluk endişelerine rağmen beşinci ayda da yükselişini sürdürdü. Fakat bu durum, bir taraftan da yatırımcıları endişelendiriyor ve soruyu gündeme getiriyor: Bu ivme devam edecek mi?

Tarihsel veriler, S&P 500'ün mevcut momentumunu destekliyor. Tarihsel verilere göre 1950'den beri 30 kez beş aylık kazanç serisi yaşanmış ve bu serilerin 28'inde endeks 12 ay sonra daha yüksek seviyelerde kapanmış. Bu, ortalama %12,5'lik bir getiri ve %93'lük bir başarı oranına işaret ediyor.

Kısa vadeli veriler de benzer bir tabloyu çiziyor. Beş aylık bir seriden sonra bir ayda ortalama %1,0 getiri ve %76 kazanç oranı görülüyor.

Son yükseliş sadece yapay zeka ile ilişkili sektörlerle sınırlı değil. Finans sektörü %28'lik artışla son beş ayın en iyi performans gösteren sektörü oldu. Teknoloji (%27) ve sanayi (%26) sektörleri de önemli bir yükseliş yaşadı.

Malzeme, iletişim ve özel tüketim gibi sektörler de önemli bir büyümeye tanıklık etti. 11 S&P 500 sektöründen 6'sı son beş ayda %20 veya daha fazla arttı.

Büyük sermayeli hisse senetlerinin ötesinde, kripto para birimleri, yenilikçi sektör hisse senetleri ve ilk halka arzlar (IPO'lar) gibi riskli yatırım araçlarına da ilgi artıyor.

 

İlgili Haberler