S&P 500 ve Nasdaq düşüşle Dow Jones yükselişle kapandı

S&P 500 ve Nasdaq düşüşle Dow Jones yükselişle kapandı

New York borsası yeni yılın ilk işlem gününü düşüşle kapattı. S&P 500 yüzde 0,57 gerilerken, Nasdaq ise yüzde 1,63 kayıpla günü kapatırken, Dow Jones ise yüzde 0,07 yükseldi.

A+A-

New York borsasında endeksler Salı günü gerileyerek Wall Street'i, S&P 500'ü yeni bir rekor seviyenin hemen altında bırakan kazançlı bir yılın ardından 2024'e kötü bir başlangıç yaptı.

Gösterge S&P 500 yaklaşık %0,6 değer kaybederken, Dow Jones Endüstriyel Ortalama yatay çizginin hemen üzerine yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %1,6'ya yakın değer kaybederek kayıplara öncülük etti.

Hisse senetlerindeki ralli, büyük göstergelerin 2023'ü güçlü yıllık kazançlarla kapatmasına yardımcı olan iki aylık kazançların ardından Cuma günü durdu. Ayrıca S&P 500, 2004'ten bu yana en uzun seri olan dokuzuncu haftalık kazancını elde etti ve tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesi olan 4.796,56'yı aşmaya doğru ilerliyor.

Barclays analistlerinin yeni iPhone'lara olan talebe ilişkin endişeleri gerekçe göstererek Apple'ın hisselerine ilişkin notlarını düşürmelerinin ardından teknoloji hisseleri değer kaybetti. Teknoloji hisseleri düşerken Apple hisseleri neredeyse %4 değer kaybetti.

Bu haftaki ekonomik gelişmeler de ralliyi teste tabi tutabilir; Cuma günü açıklanacak Aralık ayı istihdam raporu, Fed'in düşüncelerini etkileme potansiyeli açısından izleniyor. Yatırımcıların 2024 yılında faiz indirimlerinin hızlı ve derin olacağına dair bahisleri hisse senetlerini destekledi.

ABD Donanması'nın hafta sonu üç Husi botunu batırmasına karşılık olarak İran'ın Kızıldeniz'e bir savaş gemisi göndermesinin ardından petrol fiyatları yükseldi. West Texas Intermediate ham petrol ve Brent ham petrol vadeli kontratları gerilimin tırmanmasıyla %1'in üzerinde artış kaydetti.

Bu arada, SEC'in yakında bir spot bitcoin ETF'sini onaylayacağına dair umutlar artarken, bitcoin fiyatları 2022'nin başından bu yana ilk kez %3'e yakın bir artışla 45.000 $'ın üzerine çıktı.

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur
İlgili Haberler