Suudi Arabistan ve Rusya arzı kıstı petrol fiyatları yükselişe geçti

Suudi Arabistan ve Rusya arzı kıstı petrol fiyatları yükselişe geçti

Suudi Arabistan ve Rusya'nın arzı kısmasının ardından petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti.

A+A-

Petrol, OPEC+ üyesi Suudi Arabistan ve Rusya'nın arzı kısarak fiyatları desteklemeye yönelik son çabalarını değerlendiren tüccarların etkisiyle yükseldi.

West Texas Intermediate varil başına 70 doların üzerine tırmanarak, kesintilerin açıklandığı bir önceki seanstaki %1,2'lik kaybın bir kısmını geri aldı. ABD'deki 4 Temmuz tatili nedeniyle hacimler durgun seyretti.

Pazartesi günü bir dizi açıklama yapan Suudi Arabistan, tüccarların büyük ölçüde beklediği günde 1 milyon varillik tek taraflı arz azaltımını Ağustos ayına kadar uzatacağını söyledi. Rusya ihracatını azaltacağını duyururken, Cezayir daha mütevazı kısıtlamalar yapmayı planladı.

Haberin ardından yaşanan ilk sıçramanın ardından fiyatlar şu ana kadar anlamlı bir yön bulmakta zorlandı. Bununla birlikte, vadeli işlem eğrisinde yükseliş işaretleri var ve Brent'in en yakın zaman aralığı Pazartesi günü yaklaşık bir ayın en güçlü seviyesinde kapanarak daha sıkı arz beklentilerine işaret etti.

Singapur'daki ING Groep NV'nin emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Suudi Arabistan'ın ek, gönüllü kesintilerini geri almaya karar vermesi çok şaşırtıcı değildi" dedi ve ekledi: "Temel unsurlar fiyatların yönü üzerinde beklenildiği kadar etkili değil."

Ham petrol fiyatları da önemli bir teknik engelle karşı karşıya. Brent vadeli kontratları Pazartesi günü 50 günlük hareketli ortalamasını aştı ancak bu seviyenin üzerinde kapanış yapamadı. Fiyatlar Nisan ayının sonlarında aralıklı hale geldiğinden beri genellikle bu işaretin ötesine geçmekte zorlandılar.

İlgili Haberler