Talep görünümündeki iyimser hava ile petrol fiyatları toparlandı

Talep görünümündeki iyimser hava ile petrol fiyatları toparlandı

Petrol, talep görünümünün daha öncesi kadar kötü olmayabileceğine dair işaretlerin etkisiyle dördüncü günde de yükseldi ve iki aydan uzun bir sürenin en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi.

A+A-

Küresel gösterge Brent varil başına 83 dolar civarında işlem gördü ve Çarşamba günkü kapanıştan bu yana yaklaşık yüzde 4 artış kaydetti. ABD ham petrolü 79 dolara yakındı. OPEC'in Pazartesi günü yayınladığı aylık raporda, talebin güçlü olduğu ve piyasaya "abartılı olumsuz havanın hakim olduğu" belirtildi. Amerikan Otomobil Birliği, ABD Şükran Günü seyahat döneminin 2019'dan bu yana en yoğun zaman olacağını söyledi.

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Piyasanın bu yılın geri kalanında açık vermesi muhtemel olduğundan, temeller hala destekleyici. Gelecek yılın başında göreceğimiz fazlalık, Suudilerin ilave gönüllü arz kesintilerini kaldırması durumunda bile silinebilir" dedi.

Ancak hala çok sayıda düşüş göstergesi var ve OPEC'in iyimserliğine rağmen Suudi Arabistan üretimini son yılların en düşük seviyesinde tutuyor. Orta Doğu'dan gelen akışların İsrail-Hamas savaşından etkilenmemesi ve Rusya ile ABD'den yapılan sevkiyatların artması nedeniyle arz da sağlıklı görünüyor.

Brent, bu yılın eylül sonundaki zirvesinden yaklaşık yüzde 14 düştü. Orta Doğu'da İsrail güçleri Hamas'a karşı saldırıya devam etti. Başkan Joe Biden, İsrail'i Gazze Şeridi'ndeki El Şifa hastanesinde "daha az müdahaleci eylem" yapmaya çağırarak sivil kayıplarını azaltmasını belirtti. ABD ayrıca Suriye'nin doğusunda İran'la bağlantılı hedeflere hava saldırıları düzenledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler