Tatile giren Çin elektrikli araç satışlarını düşürdü

Tatile giren Çin elektrikli araç satışlarını düşürdü

Şubat ayında küresel elektrikli otomobil satışları Çin'in Yeni Yıl kutlamalarından olumsuz etkilendi.

A+A-

Pazar araştırma firması Rho Motion Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tamamen elektrikli ve plug-in hibrid araçların (PHEV) küresel satışlarının Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3 gibi cılız bir oranda arttığını ve bunun temel nedeninin Çin Yeni Ay Yılı kutlamalarının etkisi olduğunu söyledi.

Şirket küresel satışların 800.000 adede ulaştığını söyledi. Avrupa'daki satışlar geçen yılın Şubat ayına göre %12, ABD ve Kanada'da %31 artarken Çin'de %12 düştü.

Rho Motion veri yöneticisi Charles Lester Reuters'e yaptığı açıklamada, "Daha düşük büyümenin nedeni Çin'in elektrikli araçlariçin hala baskın pazar olması" dedi.

Elektrikli otomobillere yönelik satış talebi, tüketicilerin daha uygun fiyatlı modellerin piyasaya çıkmasını beklemesi nedeniyle, birkaç yıl boyunca önemli ölçüde arttıktan sonra son aylarda azaldı.

Lester, Çin'deki satışların bu yıl şimdiye kadar %34 arttığını ve Çin'in geçen yıl Ay Yeni Yılı'nın Ocak ayına denk geldiği göz önüne alındığında pazarın performansı hakkında daha iyi bir gösterge sunduğunu söyledi.

Lester, Rho Motion'ın küresel elektrikli otomobil satışlarının bu yıl %25 ila %30 arasında artmasını beklediğini söyledi.

İlgili Haberler