Terra Luna buhar oldu, yatırımcıları şokta

Terra Luna buhar oldu, yatırımcıları şokta

Kripto para piyasasındaki düşüş gündemdeyken Terra Luna'nın fiyatının dibi görmesi yatırımcısını mağdur etti. Kasım ayında 120 dolara çıkan Terra Luna'nın anlık olarak fiyatı 2 dolar civarlarında. Terra Luna neden düşüyor?

A+A-

Terra Luna, son dönemdeki performansıyla kripto para piyasasının parlayan yıldızlarından biri olmuştu. Öyle ki Terra Vakfı, projenin ekosisteminde stablecoin (sabit para) de çıkarmıştı.120 dolar ile zirveyi görmesinin ardından şok bir biçimde 9 dolar seviyelerine düşen LUNA, 3 milyar doların altında bir düşüş yaşadı.
Borsalarda LUNA ve UST çekimleri kapatılırken major borsalarda UST ticareti de bir süreliğine durduruldu.

Normalde Bitcoin'in düşüşte olduğu dönemlerde stabil coin talebi artış gösteriyor ve artan taleple birlikte 1 dolar olması gereken stablecoin'lerin fiyatı 1 doları biraz geçiyordu. Ancak Luna'nın stablecoin'i UST'de öyle olmadı. Bitcoin'in 30 bin dolarların altını test etmesiyle UST'ye talep bir anda patlama yaşayınca yeterli arz sağlanamadı.
Bu durumun da beklenmedik düşüşe neden olduğu düşünülüyor.
TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini yeniden 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, fakat beklenen yükseliş gerçekleşmedi.


İlgili Haberler