Tesla Çin'de bazı Model Y versiyonlarının fiyatlarını düşürdü

Tesla Çin'de bazı Model Y versiyonlarının fiyatlarını düşürdü

Tesla, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Model Y'nin uzun menzilli ve performans versiyonları için 14 Ağustos'tan itibaren Çin'de fiyat indirimine gittiğini duyurdu.

A+A-

Otomobil şirketi Tesla, her iki modelin başlangıç fiyatlarını 14,000 yuan (1,934.58 $) düşürdü. Model Y Long Range'in başlangıç fiyatı %4,5 düşüşle 299.900 yuan olurken, Model Y Performance'ın başlangıç fiyatı %3,8 düşüşle 349.900 yuan oldu.

Aynı duyuruda Tesla, 14 Ağustos ve 30 Eylül tarihleri arasında Model 3 envanter aracının giriş seviyesi, arkadan itişli versiyonlarını satın alan Model 3 alıcıları için Çin'de 8.000 yuan sigorta sübvansiyonu sunacağını da belirtti.

Geçtiğimiz ay Tesla CEO'su Elon Musk, otomobil üreticisinin marjlarını sıkıştırsa bile daha fazla fiyat indiriminin bir olasılık olduğunu söyledi.

Tesla, geçen yılın sonlarından bu yana ABD, Çin ve diğer pazarlarda fiyatları birkaç kez düşürdü ve envanteri azaltmak için indirimleri artırdı ve başka teşvikler vererek kendisini rekabete ve ekonomik belirsizliğe karşı korumaya çalıştı.

Çin Binek Otomobil Derneği'nin (CPCA) bu ayın başlarında açıkladığı verilere göre Tesla'nın Çin'de üretilen araçlarının satışları Temmuz ayında Haziran ayına kıyasla %31 düşerek Aralık ayından bu yana aylık bazda ilk kez geriledi.

İlgili Haberler