Tesla, Çin'de çalışma saatlerini kısaltıyor

Tesla, Çin'de çalışma saatlerini kısaltıyor

Tesla, Şanghay'daki fabrikasında çalışma saatlerini kısaltacak ve personel alımını erteleyecek.

A+A-

Bloomberg’in haberine göre, ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla Inc, üretim faaliyetlerinin en yoğun olduğu Şanghay'daki fabrikasında çalışma saatlerini kısaltacak ve yeni personel alımını erteleyecek.

Bloomberg News tarafından görülen bir üretim çizelgesine göre, değişikliğin Pazartesi gününden itibaren yapılması planlanıyor, ancak bazı son dakika ayarlamaları da söz konusu olabilir. Çin'deki fabrikanın çalışma saatlerini Pazartesi gününden itibaren yaklaşık iki saat kısaltılacağı belirtilirken, daha kısa vardiyalar, üretim personeli için aylık maaşın azalmasına yol açabilir.

Haberin ardından Tesla'nın hisselerinde sınırlı bir düşüş yaşandı.

Tesla'nın Şanghay fabrikası, Çin otomobil pazarında talebin azalması nedeniyle artan stok seviyeleriyle karşı karşıya olsa da, Kasım ayında 100 binden fazla otomobil ile en yüksek aylık satışı yaptı.

Öte yandan bu haftanın başlarında, Tesla'nın bu ay Şanghay fabrikasında Model Y ve Model 3 üretim hatlarındaki üretimi yaklaşık yüzde 20 azaltmayı planladığı iddia edilmişti. Bir Tesla temsilcisi, otomobil üreticisinin ayrıntılı bilgi vermeden üretimi kesmeyi planlamasının "doğru olmadığını" söyledi.

İlgili Haberler