Tesla, Hindistan'da batarya depolama fabrikası kurmak için kolları sıvadı

Tesla, Hindistan'da batarya depolama fabrikası kurmak için kolları sıvadı

Tesla, Hindistan'da batarya depolama fabrikası kurmak için kolları sıvadı

A+A-

Elon Musk'ın şirketi, Hindistan'da yenilenebilir enerji hedeflerini desteklemek için Powerwall sistemleri üretmeyi planlıyor.

Tesla, Hindistan'da batarya depolama sistemleri üretmek ve satmak için bir plan hazırladı. Şirket, bir fabrika kurmak için hükümetten teşvik talep ediyor.

Plandan haberdar olan kaynaklar, Tesla'nın Hindistan'ın pil depolama kapasitesini, güneş panellerinden veya şebekeden gelen gücü gece veya kesintiler sırasında kullanmak üzere depolayabilen bir sistem olan "Powerwall" ile desteklemeyi önerdiğini söyledi.

Hintli yetkililer, Tesla'nın bir pil depolama fabrikası kurmak için talep ettiği teşvikleri sağlamayacaklarını söylediler. Ancak, hükümetin bu tür ürünleri satın alanlara sübvansiyonlar sunarak şirket için adil bir iş modeli oluşturmaya yardımcı olabileceğini belirttiler.

Tesla ve Hindistan hükümetinin teklife sıcak baktığı bildiriliyor. Ancak, planın hayata geçirilip geçirilmeyeceği henüz kesin değil.

Tesla'nın Hindistan'da batarya depolama fabrikası kurması halinde, bu şirket için önemli bir pazara giriş olacak. Ayrıca, ülkenin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmaya yardımcı olma potansiyeli de taşıyor.

Hindistan, yenilenebilir enerjide büyük hamle yapıyor

Hindistan, 2030 yılına kadar fosil yakıt dışı enerji kapasitesini 500 GW'a çıkarmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için, ülkenin yenilenebilir enerji üretimini ve depolama kapasitesini artırması gerekiyor.

Tesla'nın Hindistan'da batarya depolama fabrikası kurma planı, bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım olabilir. Powerwall sistemleri, güneş enerjisi üretimini gece veya kesintiler sırasında kullanmak için kullanılabiliyor.

Tesla, Hindistan'da daha geniş bir varlık göstermeye çalışıyor

Tesla, Hindistan'da sadece elektrikli araç üretimine odaklanmıyor. Şirket, Hindistan'da daha geniş bir varlık göstermek için yenilenebilir enerji alanında da yatırım yapmayı planlıyor.

Tesla'nın Hindistan'da batarya depolama fabrikası kurması halinde, bu şirketin Hindistan'daki pazar payını artırma potansiyeli de taşıyor.

İlgili Haberler