Tesla, Japonya'daki fiyatlarını da düşürdü

Tesla, Japonya'daki fiyatlarını da düşürdü

Fiyat indirimlerinin ardından ikinci çeyrekte çok iyi bilanço açıklayan Tesla Japonya'da Model 3 ve Y fiyatlarını düşürdü.

A+A-

ABD'de yaptığı indirimler sayesinde ikicin çeyrekte beklentilerin üstünde bilanço açıklayan Tesla, Model 3 ve Y elektrikli araçlarının Japonya'daki fiyatlarını bu ayın başından itibaren düşürdüğünü açıkladı.

Şirketin web sitesinde yer alan bilgiye göre, daha düşük fiyatlı Model 3'ün tüm varyantlarının fiyatlarını yaklaşık %3 oranında düşürürken, tüm Model Y varyantlarının fiyatlarını da yaklaşık %4 oranında düşürdü.

Tesla'dan yapılan açıklamada, Model 3'ün fiyat indirimiyle Japonya'da çeşitli sübvansiyonlar kullanıldığında daha önce hiç olmadığı kadar uygun fiyatlı hale geldiği belirtildi.

Fiyat indirimleri, şirketin Japonya'da Model 3 ve Y'ye en son daha yüksek bir fiyat etiketi koymasından yaklaşık iki ay sonra geldi. Model 3 şu anda Japonya'da 5,245,600 yen (36,362 $), Model Y ise 5,637,000 yen olarak fiyatlandırılıyor.

Her iki modelin uzun menzilli ve performans varyantlarının fiyatları biraz daha yüksek.

Tesla, Mayıs ayında Japonya'da sipariş kabul etmeye başladığı daha yüksek fiyatlı elektrikli araçlar olan Model S ve X'in fiyatlarını ise değiştirmedi.

(1$ = 144,2600 yen)

İlgili Haberler