TL mevduatları için yeni düzenleme! Bakan Nebati ayrıntıları açıkladı

TL mevduatları için yeni düzenleme! Bakan Nebati ayrıntıları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemeleri açıkladı. Mevduat hesabında vadeler 3-6-12 ay olarak belirlendi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dövize Endeksli Türk Lirası Mevduatları'na ilişkin olarak düzenlemenin bugün devreye girdiğini açıkladı.

Bakan Nebati, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

Açıklamadan satır başları şöyle:

Birikimlerini TL mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" devreye alındı.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak. Sisteme her banka katılabilecek.

Üründe, gerçek kişilerce Türk lirası vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak.

Yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11.00'de Amerikan doları döviz alış kuru yayınlayacaktır.

Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına Türk lirası olarak yansıtılacaktır.

61c1b59b4e3fe109503006f7.jpg