TOKİ sosyal konut başvuru ne zaman başlıyor? Şartlar neler?

TOKİ sosyal konut başvuru ne zaman başlıyor? Şartlar neler?

2019 yılında dar gelirliler için 50 bin konut kampanyası başlatan TOKİ yeni bir kampanyanın hazırlığında. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler?

A+A-

Son bir yılda konut fiyatlarında yaşanan yüzde 150 artış nedeniyle barınma krizi yaşanırken, TOKİ 81 ilde sosyal konut üretimine başlayıp 20 yıl vadeyle dar gelirlilere ev satacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde 14 bin liranın altında olanlar TOKİ’ye başvurabilecek, 240 aya kadar vade imkânı olacak” dedi.

Başvuru şartları neler?

Evi olmayan ve belirlenecek seviyenin altında geliri olan kişilerin başvurabileceği TOKİ sosyal konut projesi için 81 ilde başvuru yapılabilecek.

20 yıla varan vadelerle satılacak konutların ev sahipleri kura çekimi ile belirlenecek.

Geçmişti emekliler, şehit ve gazi yakınları için ayrılan kotaya yeni evlenecekler de eklenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde 14 bin liranın altında olanlar TOKİ’ye başvurabilecek, 240 aya kadar vade imkânı olacak” dedi.

Kurum, “30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler.” dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum paylaşımda, yeni sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum açıklamasında, “Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül.” bilgisini veren Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak” ifadesini kullandı.

Bakan Kurum paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren infografiğe de yer verdi. Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin yer alacağı projede, gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacağı duyuruldu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler