Twitter işten çıkarmalarda ileri yaşlılara öncelik verdiği iddiasıyla davalık oldu

Twitter işten çıkarmalarda ileri yaşlılara öncelik verdiği iddiasıyla davalık oldu

Twitter, Elon Musk'ın sosyal medya şirketini satın almasından kaynaklanan bir dizi davanın sonuncusu olarak, eski çalışanlarına en az 500 milyon dolar kıdem tazminatı borcu olduğu iddiasıyla bu ay ikinci bir davayla karşı karşıya kaldı.

A+A-

Elon Musk'ın başı yeni bir davayla dertte. Eski Twitter kıdemli mühendisi Chris Woodfield tarafından Delaware federal mahkemesinde açılan toplu dava önerisinde, şirketin işten çıkarmalar için yaşlı çalışanları hedef aldığı iddia ediliyor, ki bu iddia bekleyen diğer davalarda dile getirilmedi.

Seattle'da Twitter için çalışan Woodfield, şirketin çalışanlarına defalarca işten çıkarılmaları halinde iki aylık maaş ve diğer ödemeleri alacaklarını söylediğini, ancak kendisinin ve diğer çalışanların bu parayı almadığını söylüyor.

Twitter, Musk'ın geçtiğimiz Ekim ayında şirketi satın almasının ardından maliyet azaltıcı bir önlem olarak işgücünün yarısından fazlasını işten çıkardı.

Twitter'ın artık bir medya ilişkileri departmanı yok ve şirket yorum isteyen bir e-postaya otomatik bir yanıtla karşılık veriyor. Şirket, diğer davalara cevaben işten çıkarılan çalışanlara tam ödeme yapıldığını söyledi.

Benzer bir dava geçtiğimiz hafta Kaliforniya federal mahkemesinde açılmış ve Twitter'ın eski çalışanlarına 500 milyon dolardan fazla kıdem tazminatı borcu olduğu iddia edilmişti.

Twitter, Musk şirketi satın almadan önce oluşturulan bir kıdem tazminatı planının şartlarına uymayarak çalışanların sosyal yardım planlarını düzenleyen federal bir yasayı ihlal ettiğini iddia eden bu davaya yanıt vermedi.

Woodfield'in davası şirketi sözleşme ihlali ve dolandırıcılıkla suçluyor. Woodfield ayrıca Twitter'ın kendisini "yaşlı bir çalışan" olduğu için işten çıkarmayı hedeflediğini iddia ediyor, ancak şikayet dilekçesinde yaşı belirtilmiyor.

Davaya göre Woodfield, işle ilgili hukuki anlaşmazlıkların tahkime götürülmesi için Twitter'ın bireysel davaların ilerlemesine izin vermek için ilk ücretleri ödemesini gerektiren bir anlaşma imzaladı. Woodfield bu yılın başlarında Twitter'a karşı bir tahkim süreci başlattığını söylüyor.

Ancak Woodfield, Twitter'ın kendi davasında ücreti ödemeyi reddederek davanın ilerlemesini engellediğini iddia ediyor. Bu iddia, bu yılın başlarında yüzlerce eski çalışan tarafından ayrı bir davada dile getirilmişti. Twitter bu çalışanların gerekli evrakları teslim etmediklerini söyledi.

Twitter ayrıca birkaç ayrı davada kadınları ve engelli çalışanları orantısız bir şekilde işten çıkarmakla, işten çıkarmalarla ilgili önceden bildirimde bulunmamakla ve kalan çalışanlarına vaat edilen ikramiyeleri ödememekle suçlanıyor. Şirket bu iddiaları reddetti.

İlgili Haberler