Cumhuriyetçiler Microsoft'un Activision alımına engel olunmamasını istiyor

Cumhuriyetçiler Microsoft'un Activision alımına engel olunmamasını istiyor

Cumhuriyetçi milletvekilleri FTC'yi Activision için Microsoft anlaşmasına karşı mücadeleyi bırakmaya çağırıyor.

A+A-

22 Cumhuriyetçi milletvekili, Federal Ticaret Komisyonu'nu Microsoft'un video oyunu üreticisi Activision Blizzard'ı satın alma anlaşmasına karşı mücadelesini bırakmaya çağırdı ve bunu "FTC'nin sağlam antitröst politikasını reddetmesinin bir örneği" olarak nitelendirdi.

Tamamı Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi üyesi olan milletvekilleri, Pazartesi günü FTC Başkanı Lina Khan ve iki komisyon üyesine gönderdikleri ve Salı günü kamuoyuna açıkladıkları mektupta, önerilen anlaşmanın "rekabet yanlısı bir işlem" olduğunu belirttiler.

Antitröst yasasını uygulayan ajans, ABD Bölge Mahkemesi yargıcının geçen hafta anlaşmanın yasal olduğuna hükmetmesi ve bir temyiz mahkemesinin işlemin durdurulmasına yönelik acil bir talebi reddetmesinin ardından seçeneklerini değerlendiriyor.

Kayıplara cevaben milletvekilleri şunları söyledi: "Endişelerimizi ifade etmek ve sizi bu konuyu kapatmaya çağırmak için yazıyoruz"

Xbox video oyun konsolunun üreticisi Microsoft, ABD ve İngiliz antitröst uygulayıcıları tarafından eleştirilen 69 milyar dolarlık anlaşmayı kurtarmak için aylardır mücadele ediyor, ancak anlaşmayı sonuçlandırmaya yakın görünüyor. "Call of Duty" video oyunu üreticisi Activision'ın satın alınması Microsoft'un şimdiye kadarki en büyük ve video oyunu endüstrisi tarihindeki en büyük satın alma olacak.

Mektubu imzalayanlar arasında Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi Başkanı James Comer ve geçen hafta Khan'ı FTC'nin milyarlarca dolarlık şirket birleşmeleri konusunda açtığı ve kaybettiği davalar nedeniyle sorgulayan Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan da bulunuyor.

Milletvekilleri, "FTC'nin sağlam antitröst politikasını reddetmesinin en son ve en korkunç örneği, rekabete açık bir işlem olan Microsoft'un Activision'ı satın alma önerisine karşı ihtiyati tedbir kararı alması oldu" diye yazdı.

Milletvekilleri "Microsoft'un Xbox işletmesi 22 video oyun yayıncılığı ve video oyun konsolu pazarlarında çok daha küçük bir rakip olmuştur" dedi ve "Activision'ın portföyünün eklenmesi, Xbox'ın bu oyunları daha geniş bir tüketici kitlesine, özellikle de mobil cihazlarda oynamayı tercih edenlere sunmasına yardımcı olmayı amaçlıyor." sözlerini kaydetti.

İlgili Haberler