Twitter'daki güvenlik açığı gizli mesajları halka açtı herkes gördü

Twitter'daki güvenlik açığı gizli mesajları halka açtı herkes gördü

Twitter, bazı özel Circle (Çevre) tweetlerinin 'güvenlik açığı' nedeniyle yanlışlıkla herkese açık hale getirildiğini kabul etti

A+A-

Twitter yeni bir güvenlik kriziyle mücadele ediyor. Circle adı verilen özel grup mesajlaşmalarının güvenlik hatası nedeniyle herkese açılması nedeniyle Twitter olayı araştırmaya başlamıştı. Olaydan haftalar sonra Twitter nihayet bazı kullanıcıların özel Twitter Circle'ında paylaşılan tweetlerin bir hata nedeniyle herkese açık hale geldiğini kabul etti.

Etkilenen Twitter kullanıcıları Cuma günü platformdan, yarı özel tweetlerinin Twitter Çevrelerindeki yakın arkadaşlarından daha fazlası tarafından görülmesine neden olan bir "güvenlik olayı" hakkında bilgilendiren bir e-posta aldılar.

Fortune tarafından ele geçirilen e-postada, "Nisan 2023'te bir güvenlik olayı, Twitter Circle'ınız dışındaki kullanıcıların, aksi takdirde paylaşım yaptığınız Circle ile sınırlı olması gereken tweetleri görmesine izin vermiş olabilir" ifadesi yer alıyor.

Şirket açıklamasının devamında şunları ifade etti:

"Bu sorun güvenlik ekibimiz tarafından tespit edildi ve bu tweetlerin artık Circle'ınız dışında görünmemesi için derhal düzeltildi."

Twitter Circle, kullanıcıların tüm takipçilerinin ya da tüm dünyanın görmesi için tasarlanmamış tweetleri paylaştığı özel bir Twitter takipçileri kümesi olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar Twitter Circle listelerini kendi tercihlerine göre oluşturuyor ve düzenliyor.

Ancak Nisan ayında bazıları bu özellikle ilgili aksaklıklar bildirmeye başladı. Bir test tweet'inde bir kullanıcı, Twitter Circle'ında olmayan birinin kişisel takipçi listesine gönderdiği bir tweet'i görebildiğini doğruladı.

Kullanıcının deneyinden bir ay sonra, etkilenenler Twitter'dan olayı kabul eden ve güvenlik ekibinin sorunu çözdüğünü garanti eden bir e-posta aldı. Hatadan kaç kullanıcının etkilendiği belli değil.

Fortune'un haberine göre, şirket kullanıcılara gönderdiği e-postada "Twitter, hizmetimizi kullanan kişilerin gizliliğini korumaya kararlıdır ve bu gibi bir olayın yol açabileceği risklerin farkındayız ve bu olaydan derin üzüntü duyuyoruz" dedi.

Bu haber toplam 738 defa okunmuştur
İlgili Haberler