Çinli otomotiv devi Vietnam'ı elektrikli araç üssü yapıyor

Çinli otomotiv devi Vietnam'ı elektrikli araç üssü yapıyor

Çin merkezli otomotiv devi BYD, Güneydoğu Asya atağında Vietnam'da elektrikli araç üretimine başlıyor, ülkeyi bir üs haline getiriyor.

A+A-

Güneydoğu Asya ülkesi, Başbakan Yardımcısı Tran Hong Ha ile BYD'nin başkanı ve kurucusu Wang Chuanfu arasında 5 Mayıs'ta yapılan görüşmenin ardından BYD Co. şirketinin Vietnam'da elektrikli araç üretmeyi planladığını ve bunun için ülke hükümetinden destek beklediğini açıkladı.  

Hanoi'deki toplantıdan sonra Cuma günü geç saatlerde bir hükümet web sitesinde yer alan habere göre Wang, Vietnam'ın BYD'nin yatırım prosedürlerini tamamlaması için "elverişli koşullar" yaratmasını bekliyor, böylece yerel olarak ve Güneydoğu Asya'nın diğer bölgelerinde satılacak elektrikli araçlar üretmeye hızlı bir şekilde başlayabilir. Şirket yerel bir tedarik zinciri oluşturmayı planlıyor.

Bir BYD sözcüsü Vietnam'da elektrikli araç üretme planlarını e-posta ile doğruladı. Sözcü herhangi bir yatırım detayı vermedi.

Çin'in en büyük elektrikli araç markası BYD, ilk yurtdışı üretim tesisini Tayland'da inşa ediyor. Shenzhen merkezli şirket, yeni Güneydoğu Asya tesisi için Vietnam'ın yanı sıra Filipinler ve Endonezya'yı da düşünüyor.

Şirket Nisan ayında 210.295 araç satarak bir önceki yılın yaklaşık iki katına ulaştı ancak bir önceki aya göre çok az bir artış gösterdi. Satışların çoğu Çin'den gelirken, BYD Asya'nın yanı sıra Avrupa ve Latin Amerika'da da genişliyor. İhracat, elektrikli araç satışlarının yaklaşık %6'sını oluşturuyor.

BYD hisseleri Pazartesi sabahı Hong Kong'da, Çin hükümetinin elektrikli araç sektörünü destekleme sözü vermesinin ardından %2'den fazla yükseldi. BYD bu yıl %25'lik bir ralli yaptı.

Ayrı olarak, Çinli Hozon New Energy Automobile Co. geçen hafta Tayland'da gelecek yıldan itibaren elektrikli araç üretmek için bir anlaşma imzaladı.  

Bu haber toplam 864 defa okunmuştur
İlgili Haberler