Üç kişilik aile tüm varlığını sattı minibüse atlayıp Avustralya'yı dolaşıyor

Üç kişilik aile tüm varlığını sattı minibüse atlayıp Avustralya'yı dolaşıyor

Bu 3 kişilik aile, tüm yıl boyunca Avustralya'yı dolaşabilmek için neredeyse her şeylerini satıp bir Mercedes minibüste yaşamaya başladı.

A+A-

Üç yaşındaki oğulları Reef ile birlikte bir minibüste yaşayan Maddison Milton ve eşi Kyle Markham için güneşle uyanmak neredeyse normal hale geldi.

Sıkı gezgin olan çift, yaklaşık iki yıl boyunca fırsat buldukça kaçamaklar yaptıktan sonra Şubat ayında Mercedes Sprinter minibüslerine tam zamanlı olarak taşınmaya karar verdi.

Milton, Business Insider'a verdiği demeçte "Sahip olduğumuz hemen hemen her şeyi sattık ve minibüse girmeye karar verdik. Sadece hareket etmeye devam edebileceğimiz ve bize iyi gelen şeyleri yapmaya devam edebileceğimiz bir yol bulmaya çalışıyorduk" diye ekledi.

Planları tüm Avustralya'yı gezmek.

Milton ve Kyle her zaman bir minibüste yaşamayı hayal ederlerdi. Küçük oğulları doğduğunda bunu gerçeğe dönüştürmeye karar verdiler.

Milton, "Eve döndüğümüzde içeride çok daha fazla zaman geçiriyorduk," dedi. "Her türlü konfora sahipsiniz ve dürüst olmak gerekirse dışarıda çok fazla zaman geçirmiyorsunuz."

Milton bir kadın sağlığı diyetisyeni, bir yoga öğretmeni ve aynı zamanda gebe kalma öncesi dönemdeki kadınları ve çiftleri destekleyen çevrimiçi işinin sahibi. Onun için doğayla vakit geçirmek çok önemli.

Böylece çift, iki yıldan uzun bir süre önce 40.000 Avustralya dolarının biraz altında, yani yaklaşık 26.000 dolara ikinci el bir minibüs satın aldı. Ve içine taşınmadan önce sahip oldukları her şeyi sattılar.

Kyle'ın "uygun adam" olması gerekiyordu, minibüsü üçü için bir yaşam alanına dönüştürmekle ilgilenecek kişi.

Ancak Reef'in çok genç olması ve zemin ile yalıtımın yapılmasının neredeyse bir yıl sürmesi üzerine çift, birilerini işe almaları gerektiğini fark etti.

Yerel bir adama ait bir girişim olan Fleurieu Fit Outs'u buldular ve Milton konuyla ilgili "Bizim için donanımın geri kalanını yapması için onu işe aldılar. Tüm ahşap işlerini yaptı ve vizyonumuzu gerçekten hayata geçirdi ki bu gerçekten harikaydı".

Bir duş ve sıcak su tesisatı da dahil olmak üzere tadilat için yaklaşık 40.000 Avustralya doları daha harcamışlar.

Minibüse taşınmak, Avustralya'da yarı profesyonel olarak futbol oynayan Kyle'ın tam zamanlı bir baba olmasını sağladı.

Milton, minibüse taşındıklarından beri günlerinin yarısından fazlasını dışarıda geçirdiklerini ve Reef'in minibüs hayatını gerçekten benimsediğini söyledi.

Geleneksel bir evde yaşarlarken oğlunu eğlendirmenin daha zor olduğunu çünkü her şeyin çok daha planlı olduğunu söyledi. "Şimdi bir plaja gidiyoruz ve o çok mutlu oluyor. Kendini kaptırıyor. Her türlü şeyden oyunlar yapıyor. Daha geçen hafta üç yaşına girdi ve şimdiden mavi halkalı bir ahtapot gördü ki bu çok nadir görülen ve sanırım çoğu yetişkinin asla göremeyeceği bir şey."

Milton'a göre minibüste yaşamanın en güzel yanı doğaya çok yakın olmaları. "Her yönden doğaya çok açık durumdayız," diyen Milton "Erken kalkıyoruz ve hepimiz kahvelerimizi yapıyoruz. Ufaklığımız babyccino'ya bayılıyor. Bu yüzden hepimiz dışarıda oturuyoruz ve genellikle birlikte içiyoruz."

Milton'ın çalışması gerekiyorsa, ortağı onu bir kafeye bırakabilir ya da "yapmam gereken işler için küçük ofis alanı" olan minibüsün önünde oturabilir.

Çift genellikle tüm yemeklerini minibüste pişiriyor ve nadiren dışarıda yiyor. Ayrıca yerel çiftçi pazarlarından taze ürün stokluyorlar. Milton, "Oldukça yavaş yaşıyoruz, günlerimizi gerçekten çok fazla şeyle doldurmuyoruz - yine de günlerin oldukça hızlı geçtiğini görüyoruz."

Üç kişilik aile artık kira ödemiyor. Yaşam masraflarına yiyecek, yakıt ve telefon faturası gibi daha küçük harcamalar da dahil.

Harcamalarını haftada yaklaşık 500 Avustralya dolarına düşürdüler.

Milton Insider'a, bu kadar küçük bir alana taşınmanın aylık harcamalarını azalttığına şüphe olmadığını söyledi. Ayrıca, uyum sağlamanın daha zor olacağını tahmin ettiği yeni bir yaşam tarzına da kendini hazırlamış.

Milton "Ama aslında gerçekten hoş bir sürpriz oldu. Gerçekten düşündüğünüz kadar zor değil ve bence nerede olursanız olun ebeveyn olmak da aynı derecede zor" dedi.

Bu haber toplam 678 defa okunmuştur
İlgili Haberler