Twitter'ın rakibi Thread rekorları alt üst etti

Twitter'ın rakibi Thread rekorları alt üst etti

Twitter'ın rakibi Threads, şimdiye kadar en hızlı indirilen uygulama Threads, OpenAI'nin ChatGPT'sini geride bırakarak şimdiye kadar en hızlı indirilen uygulama oldu.

A+A-

Twitter'ın rakibi Threads, şimdiye kadar en hızlı indirilen uygulama olarak ChatGPT'yi geride bıraktı. 

Çarşamba günü piyasaya sürülen Twitter rakibi Threads'in 24 saatten kısa bir süre içinde 30 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı çekmesinin ardından Bank of America analistleri, Meta Platforms hisseleri (NASDAQ:META) için Al notunu yineledi.

Analistlerin notunda, indirme çılgınlığının birçok ünlünün Threads'e katılması ve diğer sosyal medya hesaplarında uygulamanın ekran görüntülerini yayınlamasıyla körüklendiğini belirtildi. Analistler, sosyal medya devi için 2024 yılında 2 milyar ila 3 milyar dolarlık bir gelir fırsatı öngörüyor. Bu hesaplama, Meta'nın 2024 yılında 250 milyon ortalama kullanıcıya ulaşmasına, gelecek yıldan itibaren gelir artışına ve Twitter'ın 2021 APRU'sunun (kullanıcı başına ortalama gelir) %50'sine ulaşmasına dayanıyor.

Öte yandan dün öğleden sonra Twitter'ın Meta'ya Threads ile ilgili yasal işlem tehdidinde bulunan bir ihtarname gönderdiği bildirildi.

Analistleri nnotunda buna ilişkin değerlendirme şöyle: "Meta'nın rakip uygulamaları ciddi yasal zorluklar olmadan başarılı bir şekilde kopyalama geçmişi var. İddiayla ilgili daha fazla gerçek ortaya çıkana ya da taraflardan biri tarafından daha ileri adımlar atılana kadar, mevcut yasal işlem tehdidinin uygulamanın yükselişi üzerinde sınırlı bir etkisi olacağını düşünüyoruz. Ancak Threads'in Twitter'a benzer ya da ondan daha büyük bir boyuta ulaşması halinde, platformlar arası veri kullanımıyla ilgili antitröst sorunları yaşanabileceğini düşünüyoruz."

 

İlgili Haberler