Unilever’den GSK’ye 50 milyar sterlinlik teklif

Unilever’den GSK’ye 50 milyar sterlinlik teklif

Hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, Pfizer ortaklığındaki ilaç ve kişisel bakım şirketi GlaxoSmithKine’ın tüketici sağlık birimini satın almak için 50 milyar sterlinlik teklifte bulundu. Anlaşma, Londra'daki en büyük satın almalardan biri olabilir.

A+A-

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever’in, Londra merkezli GlaxoSmithKline’in (GSK) tüketici birimini satın almak için 50 milyar sterlin (68.4 milyar dolar) teklifte bulunduğu belirtildi.

Unilever konu hakkında “GSK’nin Tüketici Sağlık Hizmetleri Birimi, sağlık ürünleri konusunda oldukça cazip ve portföyünü yeniden şekillendiren Unilever için de stratejik olarak çok uygun. Ancak bir anlaşmaya varılması konusunda kesin bir karar yok” açıklamasını yaptı.

Söz konusu anlaşma, Londra’daki en büyük satın almalardan biri olabilir.

Haberi ilk duyuran İngiliz Sunday Times Unilever’in geçen sene de yaklaşık 50 milyar sterlin teklifte bulunduğunu ancak bu teklifin şirket hisselerinin bir kısmına sahip olan Pfizer ve GSK tarafından reddedildiğini belirtti.

Unilever 2018’de Hindistan ve diğer Asya pazarlarındaki Horlicks gibi markaların da dahil olduğu tüketici beslenme birimini 3.3 milyar sterline satın almıştı.

İlgili Haberler