Ünlü yatırımcı uyardı: ABD ile Çin savaşın eşiğinde

Ünlü yatırımcı uyardı: ABD ile Çin savaşın eşiğinde

Ünlü Çin yatırımcısı Ray Dalio, ABD ve Çin'in savaşın eşiğinde olduğunu söyledi.

A+A-

Milyarder ve ünlü Çin yatırımcısı Ray Dalio, ABD ve Çin'in savaşın eşiğinde olduğu konusunda uyardı.

Her iki tarafın da birbirlerinin kırmızı çizgilerini geçme riskiyle karşı karşıya olduğunu ve aralarındaki diplomasi açısından durumun kötüleştiğini belirten Dalio, Perşembe günü LinkedIn'de bir yazı yayınladı.

Çin'deki en büyük yabancı hedge fonunu yöneten ve ülkede 40 yıllık yatırım deneyimi olan Dalio, düşüncelerini, son zamanlarda politika yapıcılar, Çinli vatandaşlar ve dünya genelindeki Çin uzmanlarıyla görüştükten sonra kaleme aldığını belirtti.

Milyarder, çatışmanın Tayvan konusundaki anlaşmazlıklar, Amerikan ve Çinli uçak ve gemiler arasındaki karşılaşmalar, Ukrayna'daki savaş ve ekonomik yaptırım tehditleri gibi bir dizi mesele üzerinden tırmanacağından endişe ediyor.

Çin ve ABD'nin çatışmadan kaçınma gerekliliğinin farkında olmalarına rağmen, "kaçınılmaz eğilimin savaşa doğru gittiğine dair artan bir inanç bulunuyor. Washington ve Pekin, bu konuları konuşarak çözemediklerini gösteriyor" dedi Dalio.

Dalio. Birbirleriyle etkileşime geçtiklerinde, "önemli konular hakkındaki tartışmalar, ilişkileri iyileştirmek yerine kötüleştiren suçlamaların alışverişine dönüşüyor," diye yazdı.

2024 ABD seçimlerinin de gerilimi artıracağını öngören Dalio, yeniden seçilmeye çalışan politikacıların, Pekin'le sınırları zorlayarak seçmenlerden gelen Çin karşıtı duygulara hitap etmeye çalışacaklarını söyledi.

ray.webp

Ray Dalio kimdir?

Ray Dalio, dünyanın önde gelen yatırımcılarından biridir ve Bridgewater Associates adlı yatırım firmasının kurucusudur. 1949 yılında New York'ta doğan Dalio, 1975 yılında Bridgewater Associates'ı kurmuştur.

Dalio, makro ekonomik trendleri analiz ederek yatırım yapmayı tercih etmektedir ve bu yaklaşımıyla büyük bir başarı elde etmiştir. Bridgewater Associates, dünyanın en büyük hedge fonlarından biridir ve yönettiği varlıkların değeri milyarlarca dolardır.

Dalio aynı zamanda popüler bir yazar ve düşünürdür. "Principles: Life and Work" adlı kitabı, iş hayatında ve kişisel hayatta karşılaşılan zorluklarla başa çıkmak için kendi prensiplerini nasıl geliştirdiğini anlatmaktadır.

 

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler