ABD perakende devi Walmart, hafta baลฤฑnda resmi sosyal medya hesabฤฑndan yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, รถnรผmรผzdeki 10 yฤฑl boyunca รinโe 8 milyar yuan (1.2 milyar dolar) tutarฤฑnda lojistik yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ planladฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu. ลirket ayrฤฑca, รผlkede 10โdan fazla lojistik merkezi kuracak veya mevcutlarฤฑ yenileyecek.
Aรงฤฑklama, Japonyaโnฤฑn Osaka kentindeki G20 zirvesinde hafta sonu gerรงekleลen Baลkan Donald Trump ile รinli mevkidaลฤฑ Xi Jinping arasฤฑnda ABD-รin ticaret anlaลmasฤฑ iรงin umut veren toplantฤฑ sonrasฤฑnda geldi.
Walmart, รinโdeki perakende aฤฤฑnฤฑ, Alibaba ve Tencent gibi teknoloji devleri ile tedarikรงiler tarafฤฑndan รงevrim iรงi ve maฤaza alฤฑveriลini birleลtirmeyi amaรงlayan รผlkenin โakฤฑllฤฑ perakendeโ hareketi ile entegre etmeye รงalฤฑลฤฑyor.
รinโde geรงen yฤฑl Walmart รผrรผn รถdemelerinin akฤฑllฤฑ telefonlarla gerรงekleลtiฤi ilk kรผรงรผk yรผksek teknolojili sรผper marketini aรงmฤฑลtฤฑ. Walmart, รinโde hipermarket, Samโs Club ve Walmart sรผpermarket gibi formatlarda รผlke genelinde 180โden fazla ลehri kapsayan 400 perakende satฤฑล birimiyle faaliyet gรถsteriyor.







