WhatsApp mesajlaşmalarında yeni dönem başlıyor

WhatsApp mesajlaşmalarında yeni dönem başlıyor

WhatsApp'ın yeni güncellemesi ile birlikte kullanıcılar artık gönderenin izni olması halinde kaybolan mesajları kaydedebilecek.

A+A-

WhatsApp kaybolan mesajlar için yeni bir güncelleme hazırlığında. "Sohbette Sakla", kullanıcıların kaybolan bir mesaja uzun süre basarak saklanmasını istemelerine olanak tanıyor ve bu da gönderene bir bildirim gönderiyor: "Birisi mesajınızı sakladı"

Gönderen daha sonra kaydetme işleminin devam etmesine izin verebilir ya da talebi veto edebilir.

WhatsApp'tan konuyla ilgili paylaşılan bilgi şöyle:

"Bugün 'Sohbette Tut' özelliğini tanıtıyoruz, böylece daha sonra ihtiyacınız olan metinleri saklayabilirsiniz. Mesajı siz gönderdiyseniz, sohbetteki diğer kişilerin bunu daha sonra saklayıp saklayamayacağının sizin seçiminiz olduğuna inanıyoruz."

WhatsApp, bir kullanıcı mesajının başkaları tarafından saklanamayacağına karar verirse, kararının nihai olduğunu, başka hiç kimsenin bunu saklayamayacağını ve zamanlayıcı sona erdiğinde mesajın silineceğini söylüyor.

Bir alıcı kaybolan bir mesajı kaydetmek isterse ve gönderen buna izin verirse, mesaj, sohbete göre düzenlenen kullanıcının saklanan mesajlar klasöründe bulunabileceğini belirtmek için bir yer imi simgesi alır.

WhatsApp, özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde küresel olarak kullanıma sunulacağını söylüyor.

İlgili Haberler