Xiaomi telefondan sonra kendi otomobilini resmen geliştirdi!

Xiaomi telefondan sonra kendi otomobilini resmen geliştirdi!

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, telefon, televizyon, saat derken şimdi de otomobil sektörüne giriyor. Geliştirdiği otomobilin tasarımına ait görüntüleri de yayınlandı.

A+A-

Akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Çin'deki ilk elektrikli aracı (EV) olan Xiaomi SU7 sedan için satış lisansı başvurusunda bulundu. Bazı araç özellikleri ortaya çıktı ve elektrikli araç Xiaomi tarafından değil Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd (BAIC) tarafından üretilecek. EV daha önce MS11 kod adıyla biliniyordu.

Çin'de her otomobilin piyasaya çıkmadan önce yerel düzenleyici kurum tarafından onaylanması gerekiyor ve Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) her ay homologasyon sürecinden geçen araçların listesini yayınlıyor. Otomobil üreticileri, henüz piyasaya sürmedikleri araçların resimlerini ve özelliklerini ifşa ettiği için bu durumdan memnun değil. 

Xiaomi SU7, 4997/1963/1455 mm boyutlarında ve 3000 mm dingil mesafesine sahip elektrikli bir sedan. İki tekerlek seçeneğine sahip olacak, 19″ ve 20″; lastik özellikleri sırasıyla 245/45 R19 ve 245/40 R20. Xiaomi, lidarlı ve lidarsız olmak üzere iki versiyon gösterdi. Lidar ön camın arkasına monte edilmiş.

2023111508154912.jpg

Resimlerden B sütununda bir kamera görüyoruz, bu nedenle Xiaomi SU7'nin yüz tanıma kilit açma işleviyle geleceğinden şüpheleniyoruz.

Güç aktarma organlarının iki seçeneği var: 220 kW motorlu RWD ve 495 kW maksimum güce sahip AWD (220 kW + 275 kW). LFP batarya paketi daha ucuz donanım için BYD'den ve daha pahalı bir seçenek için CATL'den üçlü NMC'den geliyor.

Boş ağırlık 1.980 kg ve alt donanım için azami hız 210 km/s ile sınırlı. Üst donanım modelinin boş ağırlığı 2.205 kg ve azami hızı 265 km/sa'tir.

Aracın üç versiyonu bulunuyor: SU7, SU7 Pro ve SU7 Max. Bazı versiyonlarda aktif bir arka kanat bulunacak.

Elektrik motoru modeli United Automotive Electronics Co. Ltd. tarafından üretilen TZ220XS000. Ayrıca, sürücülerin aracı durdurmadan ücretli yollardaki geçiş ücretlerini otomatik olarak ödemelerini sağlayan bir sistem olan ETC işleviyle birlikte gelecek.

SU7'nin araç içi sistemi, Xiaomi'nin hem akıllı telefonlara hem de araçlara güç sağlayabilen, kendi geliştirdiği bir işletim sistemi olan HyperOS tarafından desteklenecek.

Elektrikli 4 kapılı 5 koltuklu SU7, Aralık 2023'te seri üretime başlayacak ve teslimatlar Şubat 2024'te başlayacak. BAIC'nin Pekin'deki fabrikası şimdiden deneme üretimine başladı ve düzinelerce test aracı hattan indirildi. İlginçtir ki BAIC aynı zamanda Mercedes-Benz'in de hissedarlarından biri.

Xiaomi, elektrikli araç üretim yarışına katılacağını iki buçuk yıl önce, Mart 2021'de açıklamış ve projeye 10 milyar yuan (1,4 milyar USD) yatırım yapacağını söylemişti. Ağustos 2023'te Xiaomi, XiaomiEV.com alan adını tescil ettirdi.

İlgili Haberler