Yarılanma bitti, peki Bitcoin neden yükselmiyor?

Yarılanma bitti, peki Bitcoin neden yükselmiyor?

Yarılanma, yeni Bitcoin arzını azaltmasıyla biliniyor ve bu da bazı analistlerin fiyatlarda artış beklemesine yol açmıştı.

A+A-

Borsatek.com - Bitcoin, Cuma günü tamamlanan dördüncü "yarılanma" olayının ardından beklentilerin aksine fazla yükselmedi ve küçük dalgalanmaların ardından yataya girdi. Yarılanma, yeni Bitcoin arzını azaltmasıyla biliniyor ve bu da bazı analistlerin fiyatlarda artış beklemesine yol açmıştı.

Ancak Bitcoin, yarılanmanın hemen ardından %0,47 düşüşle 63.747$'a geriledi ve ardından 65.000$ civarında istikrarlı bir şekilde işlem görmeye devam etti.

Bazı kripto para meraklıları, yarılanmanın ardından fiyatlarda ani bir yükseliş bekliyordu. Ancak örnerğin, JP Morgan analistleri gibi diğerleri ise bu artışın yarılanma öncesinde halihazırda fiyatlara yansıtılmış olabileceğini ve aşırı alım bölgesinde olmanın ve kripto sektöründeki risk sermayesi yatırımlarının azalmasının bu duruma katkıda bulunabileceğini savunmuştu.

>>>Goldman Sachs 6 banka hissesi için hedef fiyatı değiştirdi

Bitcoin, 2022'de FTX kripto para borsasının çöküşünün ardından önemli bir düşüş yaşamıştı. Bu düşüşe rağmen, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırımcıların kripto paraya erişimini kolaylaştırmak için Ocak ayında spot Bitcoin ETF'lerini onayladı. Spot Bitcoin ETF'leri, yatırımcıların bir kripto borsası aracılığıyla doğrudan token satın almadan Bitcoin'in fiyat hareketlerini takip etmelerine ve yatırım yapmalarına olanak tanıyor.

Jeopolitik gerginlikler ve enflasyon gibi makro faktörler göz önüne alındığında, Bitcoin fiyatları son haftalarda nispeten istikrarlı seyretti. Yatırımcılar, merkez bankalarının uzun süre yüksek faiz oranlarını korumaya devam edeceği beklentisiyle temkinli yaklaşıyor.

Uzmanlara göre Bitcoin'in geleceği belirsizliğini koruyor. Yarılanma uzun vadeli bir bullish trend için bir katalizör görebilir veya makro faktörler ve risk iştahı kısa vadeli fiyat hareketlerini etkilemeye devam edebilir.

>>> BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

 

İlgili Haberler