Yatırım Finansman, model portföydeki hisseleri değiştirdi

Yatırım Finansman, model portföydeki hisseleri değiştirdi

Yatırım Finansman, model portföyünde bir hisse eklerken bir hisseyi portföyden çıkarttı

A+A-

Yatırım Finansman, model portföyünden Reysaş GYO'yu çıkardı, Aydem'i ekledi. Yatırım Finansman'ın değişiklik ile ilgili açıklaması ve Model Portföy'deki hisseler şöyle:

AYDEM’i ekliyoruz. AYDEM'i (i) YEKDEM mekanizması kapsamında dövize bağlı gelirler (2) kapasite artışları ve hidrolojideki toparlanma sayesinde güçlü hacim büyümesi (3) yerli ve uluslararası benzerleri arasında cazip değerlemesi nedeniyle beğeniyoruz. 4Ç23 sonuçlarının ardından, şirketin rekor seviyedeki 2A24 üretim rakamlarını takip ettiğimiz için elektrik üretimi tarafındaki değerlememizde yukarı yönlü risk görüyoruz. Türkiye'deki hidroelektrik santrallerinin yıllık üretimi, daha güçlü yağışlar sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre %134 arttı.

Aydem'in 2023 yılında 2,3mn MWh olan toplam üretiminin 2024 yılında 3,4mn MWh'e yükselmesini ve risklerin yukarı yönlü olmasını bekliyoruz. Ayrıca, Aydem'in 2027 Eurobond'unun geçen yılın Mayıs ayından bu yana ABD doları bazında %21 yükseldiğini ve bunun da iyileşen risk profilini yansıttığını not ediyoruz. 2024 tahminlerimize göre, hisse 4,9x FD/FAVÖK çarpanından işlem görmektedir ve bu da uluslararası benzerlerine göre %60 iskontoya işaret etmektedir. Enflasyon muhasebesinin uygulanmasıyla AYDEM'in vergi öncesi karı da pozitife döndü (9A23'teki -2,6 milyar TL zarardan 2023'te +1,9 milyar TL vergi öncesi kar). Şirket’in net kar performansının da 2024 yılında iyileşebileceğini düşünmekteyiz. Aydem için Hedef fiyatımız 45,0 TL olup %57 yükseliş potansiyeline karşılık gelmektedir.

RYGYO’u çıkartıyoruz. Eylül 2023'te dahil edilmesinden bu yana model portföyümüzde +%29 nominal ve +%17 rölatif performans sağlayan performansının ardından RYGYO'da kar realizasyonu gerçekleştirmekteyiz.

>>SONRAKİ SAYFA: Yatırım Finansman Model Portföy'deki diğer hisseler ve hedef fiyatları

İlgili Haberler