Yellen: ABD gelecekteki şoklara karşı daha dirençli hale geldi

Yellen: ABD gelecekteki şoklara karşı daha dirençli hale geldi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in yavaşlayan büyümesi ve Ukrayna savaşından duyulan endişelere rağmen ABD ekonomisi için iyimser.

A+A-

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Biden'ın politikalarının tarihi istihdam artışına güç verdiği ve rekabet gücünü yeniden inşa ettiğini söyledi.

Las Vegas'ta bir sendika salonunda konuşan Yellen, Biden yönetiminin Kongre'den geçirdiği Enflasyonu Azaltma Yasası'nın (IRA) uzun vadeli büyümeyi artırdığını ve ABD'yi gelecekteki şoklara karşı daha dirençli hale getirdiğini vurguladı.

"Amerikalılar bunun etkilerini günlük yaşamlarında görmeye başladılar, ancak sırada daha çok şey var" diye konuşan Yellen, anketlerin Amerikalıların büyük bir kısmının daha geniş ekonomi hakkında daha zayıf görüşlere sahip olsalar bile kişisel durumları hakkında iyi hissettiklerini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yellen, Çin'in yavaşlayan büyümesi, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve iklim değişikliğinin ABD ekonomisi için hala risk oluşturabileceğini vurgularken, bir resesyon olasılığını göz ardı etmediğini, ancak iyimser hissettiğini belirtti.

Yellen gazetecilere yaptığı açıklamada, enflasyon ve işsizlik oranının %4'ün altına düştüğünü ve ABD ekonomisinin genişlemeye devam ettiğini belirterek, "ABD'nin genel beklentileri konusunda kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

"Çalışanlar geçen yıla göre daha iyi durumdalar. Reel ortalama saatlik kazançlar geçtiğimiz yıl arttı - bu da ücret artışlarının enflasyonu geride bıraktığı anlamına geliyor" diye konuşan Yellen, Siyah ve Latin Amerikalılar için işsizlik oranlarının da kayıtlardaki en düşük seviyeler arasında olduğunu kaydetti. Yellen, "Bunlar soyut istatistikler değil. Bunlar gerçek Amerikalılar; masalarına yemek koyabiliyorlar, ailelerine destek olabiliyorlar ve emeklilikleri için tasarruf yapabiliyorlar" dedi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler