Yeni varyant Bitcoin'i fena vurdu

Yeni varyant Bitcoin'i fena vurdu

Yeni varyant Bitcoin'i fena vurdu, düştükçe düşüyor...Dünya piyasalarının inişli çıkışlı seyri ve dolar endeksinin son dönemde rekor seviyelere ulaşması Bitcoin yatırımcısına kaybettiriyor. Neredeyse yüzde 35 değer kaybı oldu.

A+A-

Sonbaharın başlaması ile birlikte yükselişe geçerek yatırımcılarını mutlu eden kripto para piyasası tam tersini yaşatmaya başladı. Özellikle dış etkenler ile birlikte Bitcoin fiyatı da geriliyor. 

Özellikle yeni yılda faiz arttırımı beklentisi ile dolar endeksinin yükselmesi ve Güney Afrika’daki yeni varyantın dünya piyasalarını sarsması kripto para piyasasını da derinden etkiliyor. 

54 bin dolar altına inerek korkuları arttırdı

70 bin dolar civarına kadar çıkarak adeta bayram havası estiren Bitcoin o dönemden itibaren sürekli bir düşüş içerisine girdi. Önce psikolojik seviye 60 bin doları kıran Bitcoin sonrasında da 57 bin doları kırdı. Şimdi ise 54 bin dolar altına inerek korkuları arttırdı. 

Ethereum da 5000$ beklentilerini sükuta uğratarak 4000$ sınırına indi. Son dönemin yıldızı Avax ise 106$ seviyesinden işlem görüyor. XRP yine 1$ altına sarkarken DOGE de 20 cent seviyesinde geziniyor.