YouTube reklamlarını kapatanlar video izleyemeyecek

YouTube reklamlarını kapatanlar video izleyemeyecek

YouTube'un uygulamaya koyduğu yeni bir test ile izleyicileri reklam engelleyicileri kullanmaya devam etmeleri halinde engellemekle tehdit ediyor.

A+A-

YouTube, izleyicilerin kendi platformunda video izlerken reklam engelleyici kullanmalarını engellemek için daha agresif bir yaklaşım benimsiyor. BleepingComputer'ın haberine göre insanlar Reddit gibi sosyal ağlarda, üç videodan sonra oynatıcılarının engelleneceğini bildiren bir açılır pencere uyarısı gösteren ekran görüntüleri yayınlıyor.

Uyarıda, reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmadıkları veya web sitesini beyaz listelerine eklemedikleri takdirde YouTube'un platformda video oynatma yeteneklerini engelleyeceği belirtiliyor. Uyarı şöyle devam ediyor: "Reklamlar YouTube'un dünya çapında milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasını sağlıyor."

Şirket, reklamsız olmak için kullanıcılara YouTube Premium aboneliği almalarını, böylece "içerik oluşturucuların hala ödeme alabileceğini" söylüyor. Bu uyarılardan önce YouTube, reklam engelleyici kullanıcılarına yalnızca bunun web sitesinin TOS'una aykırı olduğunu hatırlatan pop-up'lar gösteriyordu. Sonunda, izleyicilerin bunları okumak için zaman ayırmalarını sağlamak için bildirimlere bir zamanlayıcı ekledi.

Şu anda bu yeni yaklaşım sadece az sayıda kullanıcıyı etkiliyor ve YouTube kaç kişinin ve bölgenin testin bir parçası olduğunu söylemedi. Parasının çoğunu reklamlardan kazanan web sitesi, son üç çeyrekte reklam gelirlerinin azaldığını gördü, bu nedenle bu testin etkili olduğu ortaya çıkarsa dünya çapında daha fazla kullanıcıya yayılırsa şaşırmayacağız.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler