Yunanistan, IMF kredisini iki yıl erken kapattı

Yunanistan, IMF kredisini iki yıl erken kapattı

Yunanistan Maliye Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin Uluslararası Para Fonu'na borçlu olduğu kurtarma kredilerinin son dilimlerini beklenenden önce ödediğini bildirdi.

A+A-

Yunanistan, 2010'dan bu yana euro bölgesinden ve IMF'den 280 milyar euro (307,19 milyar dolar) değerinde üç uluslararası kurtarma paketi aldı. 2018'deki son kurtarma paketinden çıktı ve o zamandan beri borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak için borç piyasalarına başvuruyor.

Maliye Bakanı Christos Staikouras yaptığı açıklamada, "Yunanistan bugün IMF'ye olan borçlarının geri ödemesini tamamladı." dedi.

IMF'ye daha önce yapılan erken geri ödemelerin ardından, Yunanistan'ın 2024 yılına kadar vadesi gelen 1,9 milyar euro borcu vardı ki bu, Fonun 2010 ile 2014 yılları arasında sağladığı toplam 28 milyar euroluk son partiydi.

Hareket, Atina'nın IMF kredilerinin AB kurumlarına olan borcundan daha pahalı olması nedeniyle borç ödeme maliyetlerini düşürmesini sağlıyor. Staikouras, Yunanistan'ın IMF'ye erken ödeme yaparak 230 milyon euro tasarruf ettiklerini söyledi.

İlgili Haberler