Zelenskiy: Yaptırımların devamını görmek istiyoruz

Zelenskiy: Yaptırımların devamını görmek istiyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa'nın ve NATO'nun çabalarına teşekkür ederek, yaptırımların devamını görmek istediklerini söyledi.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile devam eden krizde yeni açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nin bağımsızlığını tanıyan açıklamalarının ardından Almanya'dan gelen tepkiyi takdir ettiğini açıkladı.

"Yaptırım kararı alanları takdir ediyorum. Yaptırımların baskısının devamını görmek istiyoruz" diyen

Zelenskiy, Avrupa ve NATO'ya teşekkür etti.

Bloomberg'in haberine göre Zelenskiy konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Biz Avrupa'nın ve NATO'nun çabalarına teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bugün Ukrayna toplumundan son derece önemli bir sinyal aldık. Fikrimizin desteklenmesinden memnuniyet duyuyorum. Polonya'nın desteği ile birlikte Ukrayna'ya NATO adayı statüsünün verilmesini rica ediyoruz. Dostlarımızla iş birliğimizi sürdüreceğiz."

Gelişmeler üzerine Ukrayna'da Güvenlik Konseyi ülkede olağanüstü hâl ilan etti. Yedek askeri personel göreve çağrıldı. Ayrıca, Ukrayna parlamentosu ayrıca Donetsk ve Luhansk bölgelerinin tanınması için onay veren, aralarında Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma üyelerinin de bulunduğu 351 kişiye yaptırım uygulanmasını onayladı. Söz konusu yaptırımlarla bu kişilerin Ukrayna'ya girişine ve ülkede mal edinmesine izin verilmeyecek.

İlgili Haberler