Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 Endeksi ilk seansta 1.209 puan yรผkselerek 78.552 puandan kapanฤฑล yaptฤฑ. ฤฐลlem hacmi 1.87 milyar lira oldu. Jeopilitik risklerdeki dรผลรผลle birlikte kรผresel piyasalarda ortaya รงฤฑkan iyimser hava ฤฐstanbul Borsasฤฑ’nda da etkili oluyor.
Dรผn 77.342 puandan kapanฤฑล yapan v ebugรผne yรผkseliลle baลlayan endeks ilk seansta en yรผksek 78.606 ve en dรผลรผk 77.342 puanฤฑ gรถrdรผ.
ฤฐlk seansฤฑ yรผkseliลle kapatan borsada, uzmanlar ikinci seansta da jeopolitik risklerin azalmasฤฑ ile yurtiรงinde de benzer bir trendin izlenmesini bekliyor. Ancak ekonomi yรถnetimindeki belirsizlikler baลta olmak รผzere, kฤฑsa dรถnem siyasi belirsizliklerin Tรผrkiye’nin kรผresel piyasalardan negatif ayrฤฑลmasฤฑna sebep olabileceฤi de vurgulanฤฑyor.
Bugรผn yurtiรงinde bugรผn aรงฤฑklanacak รถnemli bir veri bulunmuyor. Yurtdฤฑลฤฑnda saat 1130’da ฤฐngiltere TรFE, saat 1530’da ABD TรFE, รงekirdek TรFE, yeni konut inลaatlarฤฑ ve inลaat ruhsatlarฤฑ verileri aรงฤฑklanacak.
ABD’de yarฤฑn aรงฤฑklanacak olan son Fed toplantฤฑsฤฑna iliลkin tutanaklar ile Fed Baลkanฤฑ Janet Yellen’ฤฑn Cuma gรผnรผ Jackson Hole’da yapacaฤฤฑ konuลma bekleniyor.
BIST’te iลlem gรถren ลirketlerin konsolide finansal sonuรงlarฤฑnฤฑ gรถndermeleri iรงin bugรผn son gรผn. Tรผrk Hava Yollarฤฑ’nฤฑn ikinci รงeyrek sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ bekleniyor.







