ABD'de perakende satışlar tatil sezonunda yükseldi

ABD'de perakende satışlar tatil sezonunda yükseldi

ABD'de perakende satışların , tatil sezonunun çoğunu kapsayan 1 Kasım ile 24 Aralık arasında yüzde 7,6 arttığı bildirildi. Bugün açıklanan Mastercard verilerine göre fırsat ürünlerini takip eden tüketiciyi, yüksek indirimler cezbetti.

A+A-

ABD'de tatil sezonunda perakende satışlarındaki bu artış, Mastercard'ın Eylül ayında tüketicilerin erken fırsat avı için alışverişlerini Ekim ayına çekeceğini öngördüğü yüzde 7,1'lik büyümeden daha yüksek. Ancak bu yılki tatil sezonu perakende satışlarındaki artış, son yılların en yüksek enflasyon oranı, yükselen faiz oranları ve durgunluk tehdidi tüketicileri temkinli hale getirdiği için geçen yılki yüzde 8,5'lik artışın altında kaldı.
Amerika'da Amazon ve Walmart gibi perakendeciler, tatil sezonunda fazla stoktan kurtulmak ve stokları normal seviyelere getirmek için büyük indirimler sundu.

Bu, Şükran Günü ile Siber Pazartesi arasındaki beş günlük süre boyunca oyuncaklardan elektroniğe kadar her şeye güçlü bir talep oluşmasına yol açtı.
Ancak, Mastercard'ın harcama verilerine göre, elektronik satış yaklaşık iki aylık daha geniş bir dönemde yüzde 5,3 düştü.
Ancak satışlar, giyim sektöründe yüzde 4,4, restoran sektöründeyse yüzde 15,1 artarak toplam rakamın artmasını sağladı.
Mastercard verilerine göre, geçen yılki yüzde 11'lik artışın biraz altında kalan çevrimiçi satışlar , bu dönemde yüzde 10,6 arttı.
Bu arada, Kasım ayı sonlarında yayınlanan ayrı bir Mastercard harcama raporuna göre, siber hafta boyunca toplam perakende satışlar yaklaşık yüzde 11 arttı.
Mastercard harcama raporu, otomotiv satışları hariç, tüm ödeme şekillerinde mağaza ve çevrimiçi perakende satışları ölçüyor.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler