ABD'de telefon satışlarında dikkat çeken düşüş

ABD'de telefon satışlarında dikkat çeken düşüş

Counterpoint Research'ün yayınladığı son raporuna göre ABD'de akıllı telefon satışlarında geçen yıla göre Ocak ayında yüzde 10'luk bir düşüş görüldü.

A+A-

ABD'de akıllı telefon satışları Ocak ayında yıllık bazda yüzde 10 azaldı. Counterpoint Research'ün 2024 ABD Haftalık Satış Takibi'nin ilk verilerine göre, Ocak ayı satışları yıllık bazda %10 azaldı ve bu eğilimin tüm ay boyunca devam etmesi muhtemel. Ana etken alt segmentlerin düşük performansı oldu.

Premium ve ultra premium segmentler daha iyi performans gösterdi ancak genel yükseltme oranları düşük kaldı.

Kıdemli analist Maurice Klaehne, "Hacim odaklı alt uçtaki zor zamanlar ve yeni ürün beklentisiyle geciken yükseltmeler pazarı düşürdü. Ancak Şubat ayında, özellikle Galaxy S24 serisinin satışa sunulmasıyla birlikte bir toparlanma görmemiz muhtemel" dedi.

Apple, düşük tek haneli satış rakamlarına rağmen pay kazanmaya devam eden iPhone ile çoğu markadan daha iyi performans gösterdi.

ABD Araştırma Direktörü Jeff Fieldhack, "Faturalıda iPhone 15 serisi için güçlü promosyonlar görmeye devam ediyoruz ve faturasızda maliyet bilincine sahip tüketiciler arasında iPhone 11 ve iPhone 12 gibi eski modellere yönelik önemli bir ilgi var. Bu kombinasyon Apple'ın çift haneli düşüşlerin yaşandığı bir pazarda istikrarını korumasını sağlıyor. Hisse kazanımları için iyi ve iOS kurulu tabanı için harika" diye konuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler