Alibaba ve Tencent hisselerinde dikkat çeken yükseliş

Alibaba ve Tencent hisselerinde dikkat çeken yükseliş

Alibaba ve Tencent hisseleri yatırımcıların Çin'deki teknoloji baskısının sona erdiğine dair iddialarıyla yükseliyor.

A+A-

Alibaba Group ve Tencent hisseleri, Çin'in Jack Ma'nın kurduğu Ant Group'a verdiği 984 milyon dolarlık para cezasının ülkenin teknoloji sektörüne yönelik düzenleyici baskının sona erdiğine işaret etmesinin ardından Pazartesi günü Hong Kong'da yükseldi.

Cuma günkü cezanın ardından Alibaba iştiraki Ant, fintech'e terk edilmiş bir ilk halka arz (IPO) planında lanse edilen değerlemeden %75 daha düşük bir değer biçen, ancak yatırımcılara likidite ve kesinlik sağladığı düşünülen bir hisse geri alımı açıkladı.

Ant'ın yanı sıra Çinli yetkililer Cuma günü Tencent'in çevrimiçi ödeme platformu Tenpay'e müşteri veri yönetimi gibi alanlarda ihlallerde bulunduğu gerekçesiyle yaklaşık 3 milyar yuan (414,88 milyon dolar) para cezası verdiklerini açıkladı.

Çin Halk Bankası (PBOC) Cuma günü yaptığı açıklamada, platform şirketlerinin finansal işlerine yönelik öne çıkan sorunların çoğunun giderildiğini ve düzenleyicilerin artık odak noktalarını belirli şirketlere odaklanmaktan sektörün genel düzenlemesine kaydıracaklarını söyledi.

Alibaba'nın Hong Kong'da listelenen hisseleri Pazartesi günü 0230 GMT'ye kadar yaklaşık %4 artarak daha geniş pazar için %1,3'lük bir kazancı geride bırakırken, Tencent'in hisseleri %1 arttı.

Kingston Securities İcra Direktörü Dickie Wong, "Hisse fiyatları bugün esas olarak anakara hükümetinin düzenleyici baskısının hafifleyeceği beklentisiyle güçlü bir şekilde toparlandı" dedi.

İlgili Haberler