Apple iPhone 14'lerdeki kaza algılama özelliği yanlışlıkla defalarca acil servisi aradı

Apple iPhone 14'lerdeki kaza algılama özelliği yanlışlıkla defalarca acil servisi aradı

iPhone 14'ün Çarpışma Algılama özelliği, Bonnaroo festivalinde yanlışlıkla yapılan 911 çağrılarının 5 kat artmasından sorumlu tutuldu.

A+A-

Apple'ın iPhone 14 ve Apple Watch'taki yeni Çarpışma Algılama özelliği, geçtiğimiz hafta sonu Tennessee'deki Bonnaroo müzik festivalinden gelen 911 çağrılarının akınından sorumlu tutuluyor. İlk müdahale ekiplerine göre, bu yıl festivalin önceki yıllarına kıyasla yaklaşık beş kat daha fazla sayıda yanlış 911 çağrısı yapıldı.

Bu yılki Bonnaroo festivali geçtiğimiz hafta sonu Manchester, Tennessee'de düzenlendi ve 80.000'den fazla kişiyi ağırladı. Bu büyüklükteki bir kalabalık neredeyse her yerde ilk müdahale ekiplerini zorlayacaktır, ancak Apple'ın Crash Detection özelliğinin bu yıl durumu daha da kötüleştirdiği bildirildi.

Yerel haber kanalı WKRN, Coffee County 911 İletişim Merkezi müdürü Scott LeDuc ile görüştü ve yanlış 911 çağrılarının festival katılımcılarının kalabalık içinde dans etmesi ve parti yapması nedeniyle tetiklendiğini açıkladı.

İlk müdahale ekipleri festival sırasında Apple'a ulaşarak Crash Detection nedeniyle aldıkları yanlış 911 çağrılarından bahsetti. LeDuc, Apple'ın durumu yönetmeye ve sorunu teşhis etmeye yardımcı olmak için festivale mühendis göndermeyi teklif ettiğini, ancak iki tarafın bunu telefonla yapabildiğini söyledi.

Çarpışma Algılama yükünü yönetme çabalarının bir parçası olarak, Manchester Polis Departmanı konser müdavimlerini Çarpışma Algılamayı tamamen devre dışı bırakmaya teşvik etti. LeDec'e göre, bu mesajlar aldıkları çağrı sayısını "yüzde 40 ila 60" oranında azalttı.

LeDuc, yanlış 911 çağrılarındaki 5 katlık artışın getirdiği ek yüke rağmen, ilk müdahale ekiplerinin her bir çağrıya yanıt verebildiğini ve gerçek acil durumları etkilemeden durumu yönetebildiğini söyledi.

Çarpışma Tespiti geçen yıl iPhone 14, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra'da kullanıma sunuldu. O zamandan bu yana Apple, yanlış pozitiflerin sayısını azaltmak amacıyla özelliğin algoritmasında defalarca ayarlamalar yaptı. Çarpışma Tespiti kayakçılardan, eğlence parklarından ve daha fazlasından gelen yanlış 911 çağrılarından sorumlu tutuldu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler