Apple iPhone 15 ile çabuk tükenen batarya problemini tarihe gömüyor

Apple iPhone 15 ile çabuk tükenen batarya problemini tarihe gömüyor

ITHome'un raporuna göre Apple'ın yeni nesil iPhone'ları (iPhone 15) pil ömründe %15'e varan bir artışa sahip olabilir.

A+A-

Apple'ın beklenen iPhone 15 serisi telefonlarıyla ilgili internete bilgi sızmaya devam ediyor. Son olarak ITHome'un paylaştığı bilgiye göre iPhone 15 temel modelinin pil ömründe %15'lik bir artışa sahip olabileceğini gösteriyor. iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te ise sırasıyla %12, %12 ve %11'lik iyileştirmeler görülebilir.

NothingButTech adlı YouTube kanalında teknoloji ürünlerini inceleyen bir video yaratıcısı olan Jacklyn Dallas, Insider'a verdiği demeçte, pil takımlarının akıllı telefonların diğer yazılım gelişmelerine göre çok fazla yenilik görmeyen bir alanı olduğunu söyledi. Bu da herhangi bir güncellemenin Apple için bir fırsat sunabileceği anlamına geliyor.

Dallas konuyla ilgili "Ekran süresi daha iyi hale geldi ve kameralar daha iyi oldu, ancak akıllı telefonlar hala sadece bir gün dayanıyor, bu nedenle kapasitenin artırılması gerçekten iyi bir şey olacaktır" dedi.

Teknoloji devinin en son piyasaya sürdüğü iPhone 14, pil ömründe marjinal artışlar sundu, ancak bunlar önceki iPhone 13 modelinde görülen sıçramalar kadar önemli değildi.  

Emin olmak için, ilk kaynak bilginin tam olarak doğru olmayabileceğini söyledi. Haber ITHome Weibo'da özel bir mesajla yayıldı ve kaynağın Foxconn'un içinden biri olduğunu iddia etti. Foxconn, iPhone'ların büyük kısmının üretildiği dev şirket.

Yine de Dallas, söylentinin doğru çıkması halinde bunun fiyatlandırmayı çok fazla etkilemesini beklemediğini, ancak Apple'ın bataryaya özel pazarlamaya yönelmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Dallas "Bunun, telefonunuzun şarjının bir günden iki güne çıkması gibi çok ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum," diye açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü. "Muhtemelen batarya ömrüne sadece birkaç saat ekleyecektir ki bu da yine de iyi bir şeydir."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler