Apple iPhone 16 modellerinin hepsine aksiyon butonu koyacak

Apple iPhone 16 modellerinin hepsine aksiyon butonu koyacak

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 serisi için son hazırlıklarını yaparken telefonların özellikleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Şirketin iPhone 16 serisinin tüm modellerine 'aksiyon butonu' eklemesi bekleniyor.

A+A-

Geçtiğimiz Eylül ayında Apple'ın iPhone 15 Pro modelleri, bir dizi işleve daha hızlı erişim ve kısayollar atama olanağı sunan yeni bir özelleştirilebilir Eylem düğmesiyle piyasaya çıktı. Apple bu özelliği yakında çıkacak olan tüm iPhone 16 modellerine eklemeye hazırlanıyor.

Bu çerçevede Macrumors, iPhone 15 Pro kullanıcılarına şimdiye kadar ek düğmeyle ilgili deneyimlerinin ne olduğunu sordu.

Eylem düğmesi, Apple'ın iPhone 15 Pro modellerinde Zil ve Sessiz'i etkinleştiren anahtarın yerini alırken, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri geleneksel Zil/Sessiz anahtarını koruyor. Eylem düğmesi varsayılan olarak bu iki işlevi uzun basışla etkinleştirmeye devam ediyor ancak kullanıcılar bu düğmenin kamera uygulamasını hızlıca açmak veya el fenerini etkinleştirmek, Sesli Notları, Odak modlarını, Çeviri'yi ve Büyüteç gibi erişilebilirlik özelliklerini etkinleştirmek gibi bir dizi başka işlevi de etkinleştirmesini sağlayabiliyor.

Macrumors'un sosyal medyada yaptığı ankete yanıt veren yaklaşık 7.000 kullanıcının yarısından biraz fazlası (%50,6) Eylem düğmesinin orada olduğunu bile unuttuklarını söylerken, katılımcıların dörtte birinden fazlası (%26,8) Eylem düğmesini "ara sıra" kullandıklarını söyledi.

Yorum yapan okuyuculara göre, ara sıra kullananların çoğu Eylem düğmesine kamera veya el feneri atamış - bu işlevlere Kilit ekranı üzerinden de kolayca erişilebiliyor. Aynı kategorideki kullanıcıların bir alt bölümü, yerini aldığı fiziksel Sessiz düğmesini taklit etmek için Eylem düğmesini Sessiz'i etkinleştirmeye/devre dışı bırakmaya ayarladıklarını söyledi.

Bazı katılımcılar (%12,6) Eylem düğmesinin "ezber bozan" bir özellik olduğu tanımına katıldı. Bu kategorideki kullanıcıların çoğu, podcast'lerde ileri atlama, ChatGPT isteme, akıllı ışıkları etkinleştirme veya bir klasörü açma gibi yeni kullanımlara olanak tanıyan özel Kısayolları etkinleştirmek için kullandı. Bu kategorideki bazı kullanıcılar, aksi takdirde ekran menülerinde gezinmeyi gerektirecek daha standart işlevlere erişmek için zaman kazanmalarını sağladığı için bu özelliği takdir etti.

Ankete katılanların geri kalanı (%10) Eylem düğmesinin bir tür "ses seviyesi tuzağı" olduğu konusunda hemfikirdi; bu da ses düğmeleri aracılığıyla ses seviyelerini ayarlamak istediklerinde, genellikle iPhone'ları ceplerinde veya çantalarındayken bu düğmeye yanlışlıkla bastıklarını gösteriyor.

Bu anket de gösteriyor ki Apple'ın Eylem düğmesinin çalışma şekline daha fazla esneklik eklemediği için "uzman kullanıcılar" arasında oldukça büyük bir hayal kırıklığı olduğunu gösteriyor. Şu anda düğme yalnızca uzun basışa yanıt veriyor, ancak daha sofistike iPhone kullanıcıları kısa basışlar, iki kez basışlar ve üç kez basışlar için farklı özelleştirmeler ayarlayabilecekleri yerleşik bir yetenek istiyorlar.

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

Borsa İstanbul'da 15 hisse senedinin işlemlerinde uygulanan tedbirler yarın (15 Nisan) kalkıyor

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

15 Nisan'da hareketli olması beklenen ARCLK, AKBNK, TUPRS ve TAVHL hisselerinde teknik görünüm

İlgili Haberler