Apple iPhone modellerinden fiziksel tuşlar kaldırılıyor

Apple iPhone modellerinden fiziksel tuşlar kaldırılıyor

Teknoloji devi Apple, 2024 yılında piyasaya süreceği iPhone 16 serisinde ses açma/kısma tuşlarını fiziksel olmaktan çıkarmayı planlıyor.

A+A-

Hong Kong merkezli yatırım şirketi Haitong International Securities'de teknoloji analisti olan Jeff Pu'ya göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in katı hal ses ve sessiz düğmeleriyle donatılma ihtimali artık "düşük". Pu bu tahminini bugün bir araştırma notunda paylaştı ve yakın zamanda çıkacak olan iPhone 15 serisiyle ilgili bazı detaylar verdi.

Başlangıçta iPhone 15 Pro modelleri için katı hal düğmeleri söylentileri vardı, ancak Apple'ın "seri üretimden önce çözülmemiş teknik sorunlarla" karşılaştığı ve mekanik düğmelere geri dönmek zorunda kaldığı bildirildi. Pu daha önce katı hal düğmelerinin iPhone 16 Pro modellerine kadar erteleneceğini söylemişti, ancak şimdi bu cihazların bile bunlara sahip olma ihtimalinin düşük olduğuna inanıyor.

Apple tedarikçisi Cirrus Logic geçen yıl bir hissedar mektubunda katı hal düğmelerinin ipuçlarını vermiş, ancak Mayıs ayında planların rafa kaldırıldığını doğrulamıştı.

Katı hal tasarımıyla iPhone 15 Pro'daki düğmeler basıldığında hareket etmeyecekti. Bunun yerine, iPhone'un içindeki iki ek Taptic Engines'in, iPhone 7 ile tanıtılan Home düğmesine ve yeni MacBook'lardaki Force Touch trackpad'e benzer şekilde hareket hissini simüle etmek için dokunsal geri bildirim sağlayacağı söyleniyordu.

iPhone 15 Pro modellerinde Zil/Sessiz düğmesi yerine mekanik bir Eylem düğmesi bulunması bekleniyor. Kullanıcıların bu düğmeyi Zil/Sessiz veya Rahatsız Etmeyin gibi çeşitli sistem işlevlerine atayabilmeleri muhtemel.

Katı hal düğmelerinin 2024'e kadar olası olmadığı düşünüldüğünde, Apple'ın iPhone'daki mekanik düğmelerden uzaklaşıp uzaklaşmayacağını göreceğiz. Katı hal düğmelerinin bir avantajı, kırılabilecek daha az hareketli parça olması ve ayrıca daha az giriş noktası olacağı için suya dayanıklılığın artması potansiyeli.

iPhone 16 Pro modellerinin piyasaya sürülmesine daha bir yıldan fazla süre var, bu nedenle Apple'ın cihazlarla ilgili planları değişebilir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler